0
votes
0answers
12 views

Samsung 840pro SSD in RAID0… caveats?

We have a SuperMicro X9SRI-F-O board that has two 6gb/s SATA3.0 ports. We currently have a single Samsung 840pro SSD hooked up to the first SATA channel. We want to double the storage and bandwidth by ...
1
vote
0answers
51 views

Change initramfs script

I made RAID 0 by mdadm'ing partition located on dmraid VIA VT6421 and Western Digital hdd. Installed Ubuntu on that RAID. Now, when I boot, I get (initramfs) ash prompt. There, I have to write mdadm ...
0
votes
0answers
28 views

Install the grub boot loader on hard disk fails

I have the following disk setup, raid5: Disk /dev/sda: 111.8 GiB, 120034123776 bytes, 234441648 sectors Disk /dev/sdb: 111.8 GiB, 120034123776 bytes, 234441648 sectors Disk /dev/sdc: 111.8 GiB, ...
0
votes
0answers
27 views

Kubuntu 12.04 Won't Boot - Busybox

I'm using software RAID1 and installation was fine. I booted in, updated, installed programs, etc. Then when I restarted I got sent to the Busybox prompt. At the advice of people in this forum, I ...
1
vote
0answers
29 views

GRUB error with RAID when other HDD's exist

I had this exact issue with Debian. Grub has no issues loading at all as long as all of my HDD's are turned off except for my hardware RAID array. When there's more than just my RAID, it fails to ...
0
votes
1answer
39 views

Trouble installing Ubuntu on a secondhand IBM server

I recently picked up a secondhand IBM x365, and I want to install Ubuntu on it. I've installed Ubuntu on countless personal computers, but never before on a server. I made my bootable disc (I have a ...
1
vote
0answers
26 views

How to fix broken upgrade on Ubuntu Server on USB thumbdrive with Encrypted LVM

Oh woes is me: I decided to do a do-release upgrade on my workstation and managed to bork my production workstation. My setup was as follows: 32GB usb key that Ubuntu Server booted from - this ...
0
votes
0answers
40 views

Ubuntu12.04 not booting after installing exim

Also getting: error: reloc offset is out of the segment After I followed this tutorial (youtube) (installing exim on the ubuntu) my ubuntu server, boots up till the point where you can select ...
2
votes
0answers
409 views

Ubuntu 12.04 and Windows 7 dual boot on ssd + hdd raid1

Despite reading dozens of HowTos and so on I am getting crazy about trying to get my dual boot system running. Maybe you can help me. My system: Asus Z87-pro motherboard with UEFI Samsung 840 Pro ...
1
vote
1answer
102 views

Ubuntu Server 13 hangs on boot, help?

All that appears on the screen is the blinking cursor, and it never seems to go away. I am pretty sure this may be a permissions problem. The reason I suspect this, is before the problem occured I ...
0
votes
1answer
79 views

installation on RAID set “seeking device”

I'm trying to install Ubuntu 13.04 (No 13.10 because of this error (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/1241589)), the installation succeeded, but with an error that he could not install bootloader ...
0
votes
0answers
253 views

Ubuntu Server 12.04 won't boot. Software RAID 1

I need to fix this issue I have in one of our machines. Motherboard is ASUS Z9PE-D16. We have 4 SATA drives enabled and one of them has failed. It's the drive in port 1. So the system is not booting ...
0
votes
0answers
148 views

How can I effectively build soft RAID on startup and before mounting filesystems?

I recently made a soft RAID. However, I faced the situation when I have RAID without UUID, because I used --build command instead of usual --create, by the reason that correct mdadm arrays are not ...
1
vote
1answer
214 views

Boot up problem: P FIFO DMA_PUSHER MEM_FAULT

I have been trying to solve this issue on my own, but no luck so far. What I have tried in order to clear the fault is: blank all HDDs back to factory state did a full RAM error check (passed ...
0
votes
2answers
735 views

Software Raid0 doesn't mount successfully in fstab

I have created a Raid0 and it works as I expect it. The the array file is created at /dev/md0. I want this to be mounted automatically by adding this line at the end of the /etc/fstab file : /dev/md0 ...
2
votes
0answers
7k views

A Guide to Install Ubuntu 13.04 using a RAID 0

Getting the error: Unable to install grub in /dev/sda? Because you are using a BIOS/fakeRAID0? If you manage to find this thread consider yourself in luck. I spent the last 48 hours trying to figure ...
0
votes
1answer
145 views

Non Bootable system -> Ubuntu is installed fine but it doesn't boot!? [closed]

I have a Dell Dimension 3000 and I am trying to make it a web server. I have tried installing the Ubuntu server 13.04 and Ubuntu Desktop 13.04. I have had no luck. The only thing that works is the ...
1
vote
1answer
964 views

Stuck starting cups-browsed

I'm trying to install Ubuntu 13.04 on Dell XPS630i with no success. There's two problems: bootloader does not install via ubuntu installer. Resolved this with the help of repair-boot. Mentioning ...
3
votes
0answers
302 views

Can't mount btrfs on boot [duplicate]

I have a server running Ubuntu 12.04 (with a 3.8.13 kernel) that fails to boot if I include in /etc/fstab a mount point for a btrfs volume: /dev/sda3 /home btrfs ...
1
vote
0answers
123 views

mountall problem on RAID

I installed Ubuntu Server 12.04 x64 with a software RAID 1 and had to run boot-repair to make the system bootable. Now everything seems to be ok except that it throws following warnings during each ...
0
votes
0answers
175 views

Installing 13.04 alongside Windows 7 with RAID already in place

I have two different RAID arrays on my system already in place, 3 60GB SSD's in RAID 0, and 2 1TB HDD's in RAID 0. I installed Raring on the SSD array in a separate partition I created in GPART, but ...
4
votes
1answer
309 views

Can't boot after converting lvm2 root to lvm2 raid1

I have Ubuntu 12.10 (no updates, kernel 3.5.0-17-generic) on first HDD (sda), which uses MBR and was partitioned as "Use whole disk for ubuntu" with LVM2 enabled. Root filesystem is on LVM2 ...
1
vote
0answers
113 views

ubuntu 12.04 not booting

I have installed ubuntu on 2 brand new 1TB hd's (raid1 config) using a boot cd. The install seems to have completed correctly but it wont boot. Using the boot cd and "try ubuntu" I can see all the ...
0
votes
1answer
232 views

NAS / 3TB Disks / Boot from USB

I've got an old Intel D510MO Motherboard. I would like to use build myself a mini NAS (RAID level 1). The Problem is it only has 2 SATA Ports and I would like use, at least, 3 TB Disks. From my ...
0
votes
2answers
2k views

How to add Windows 7 to GRUB2?

I am currently using Ubuntu 12.04 LTS and I want to dual boot it with Windows 7. Let me explain what did I do: There was only Ubuntu 12.04 on and I get it's image with clonezilla. Ubuntu was ...
1
vote
0answers
438 views

Is there a fix for md raid failure on 12.04

I've got a system that ran cleanly on Ubuntu 10.04 LTS. Upgrading to 12.04 LTS / 12.04.1 LTS / 12.04.2 LTS has been unpleasant and unsuccessful. Install goes cleanly and I have installed as follows: ...
0
votes
1answer
73 views

Can't Install/Boot Ubuntu

I am getting the error: ata[462]: HDIO_GET_IDENTITY failed for '/dev/sdh': Invalid Argument I used the x64 Ubuntu 12.10 download burned to a DVD. I cannot boot from the DVD. I am using: ...
0
votes
0answers
180 views

Error while booting with WUBI with RAID

I have a Sony Vaio Z21 under Windows 7 x64 with RAID-0 setup. I installed WUBI. But when I reboot to Ubuntu, I get the following message : Completing the Ubuntu installation For more ...
1
vote
0answers
131 views

How to prevent Ubuntu from assembling degraded RAID on boot?

I have RAID 5 on 3 hard disks, in which one of them is external on USB 3. I'm facing problems on boot because sometimes the external drive isn't detected or maybe isn't ready soon enough, and the RAID ...
1
vote
1answer
2k views

disks not ready in array causes mdadm to force initramfs shell

Okay, this is starting to get pretty frustrating. I've read most of the other answers on this site that have anything to do with this issue but I'm still not getting anywhere. I have a RAID 6 array ...
0
votes
1answer
718 views

Ubuntu Messed up my Grub [duplicate]

Possible Duplicate: Ubuntu does not put Fedora into GRUB menu I have Windows XP Installed, and i have installed Fedora 15, yesterday. Updated it today to 17, and installed Ubuntu. After ...
0
votes
1answer
480 views

ubuntu server 12.04 new installation does not boot

I've just installed server 12.04 on a new machine. It's got two network cards and two hard drives. During installation it asked me if I wanted to make it RAID and I said ok to that. Finally, it ...
0
votes
1answer
1k views

12.04 LTS on Dell PowerEdge T300 installs, but won't boot

I'm trying to get 12.04 LTS 64-bit up and running on a Dell PowerEdge T300 Server with the Dell SAS 6/iR RAID controller (LSI SAS1068E chipset). Ubuntu installs just fine, doesn't report any errors, ...
2
votes
0answers
637 views

12.04 does not boot from the disk after installation

Installed Ubuntu on HP xw4600 workstation using CD not USB. But after installation it does not boot from hard drive. During installation it showed: The entire disk will be used: ...
0
votes
1answer
473 views

Help with Plymouth script please! :)

I am attempting to work around this problem: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1997417 on the hypothesis that the problem is a race condition between the boot sequence and '/' and my raid0 ...
0
votes
1answer
551 views

Replaced drive in RAID array--now can't boot?

I have a home server running 10.04 configured with an mdadm-based RAID array. The boot and /home partitions are both on RAID-1 arrays, and I have a large data partition on RAID-5. There are three ...
1
vote
2answers
1k views

Server stuck at black screen after reboot

I recently put together a new server running Ubuntu Server 11.10 and it's all working great except for one little detail. Whenever I run "sudo reboot" everything works fine until I get to the grub ...
1
vote
0answers
97 views

How to install 11.10 on Sun V65x (potential aic79xx issue) [closed]

I have a Sun V65X which I believe has an internal Adeptec AIC7902 H/W Raid Controller. I have installed Ubuntu 11.10, and the symptom is that the system goes through the h/w checks, post, and then ...
4
votes
3answers
373 views

Why does Grub2 break EVERY time I update my laptop?

I'm running Ubuntu 11.04. I just don't understand it. It doesn't matter if it is a kernel upgrade, or an Adobe Flash update. The next time I restart my computer Grub2 breaks. All I get is a blinking ...
4
votes
4answers
6k views

Is having the 'swap' partition at the 'beginning' better than at the 'end'?

I recently installed Ubuntu 11.04 onto a RAID0(stripe) device using the alternate installation disc and manually partitioned the HDs ext4 and swap partitions; during this process, I was reading in a ...
0
votes
1answer
623 views

Ubuntu can't mount swap from RAID1

I have just built a new server to host a minecraft server. I have two hdds that are in hardware raid 1, and I have installed Ubuntu Server 11.04 on those disks. My problem is that anytime I reboot I ...
1
vote
1answer
611 views

How do I fix a slow boot on a RAID setup?

I've just finished setting up a RAID 1 on my system. Everything seems to be okay, but I have a very slow boot time. It takes about three minutes between the time I select Ubuntu from GRUB and the time ...
3
votes
2answers
665 views

How to migrate installed system to RAID1?

I have home server (Ubuntu Server 10.04) which boots from single 80Gb HDD drive, now I want to make it boot from 2x500Gb RAID-1. I've already successfully created it through MDADM. But how can I move ...
1
vote
1answer
1k views

How to fix boot message [RAID partition] not ready yet? [duplicate]

Possible Duplicate: mdadm: breaks boot due to “is not ready yet or not present” error I've got a RAID 5 setup for my /home partition. Every two to three boots my hdisks don't ...