0
votes
1answer
36 views

Multiple interface devices for KVM bridging

I have a server that I'm trying to virtualize with KVM. I'm trying to use a network bridge so that my KVM guests can have external IPs. Every time I create a bridge brctl addbr br0 brctl addif br0 ...
0
votes
1answer
56 views

iSCSI + br0 bridge + 14.04.1 Server = does not work

On one of my servers I have: USB 4GB: 1) EFI partition 2) /boot partition iSCSI 50GB (on another fileserver): 3) / partition In /etc/network/interfaces it works flawlessly if I have: auto p3p1 ...
0
votes
0answers
162 views

Ubuntu 14.04: with bridge on wlan, no internet on kvm guests

I'm trying to be a "high-lander" sticking to KVM plus virt-manager to manage my VMs. But it's about a week I'm around trying to create a bridge that works for using with my VMs. I tried first tried ...
0
votes
1answer
52 views

Setting up VMs on different subnets

I run a server on IP X.Y.3.7 and i want to run multiple VMs on it using libvirt. I set up a bridge device: auto eth0 iface eth0 inet manual auto br0 iface br0 inet static address X.Y.3.7 ...
0
votes
1answer
94 views

Mysterious multicast packets after bridging a bond0

I've got 2 interfaces eth0 and eth1 in a bonding (mode 4). Now I want working with kvm and let the instances communicate over a bridge br0. Now my config changes. From this...: auto eth0 iface eth0 ...
0
votes
1answer
216 views

Virtual machine in two subnets

I'm coming from networking where a router/switch has a separate interface for management. Therefore I want to understand how this is implemented for servers/virtualized servers. I have one subnet ...
1
vote
2answers
2k views

Why do we need an IP address for a bridge?

A bridge is a layer 2 network device. On physical bridges we only have an IP address for operation and maintenance. I'm a little bit confused why we need in KVM an IP address for the bridge. I ...
1
vote
0answers
82 views

Networking with two ISP

I'm trying to configure two ISP on different network cards and at the same time to use bridge in order work with virtual machines and KVM. The current network configuration can be seen below: auto lo ...
0
votes
1answer
629 views

How Can I add two Bridged Interfaces on seperate LANS into KVM?

I Currently Have a Running server with multiple KVMs running different Servers within each, now I would like to add another separate interface to serve another group of KVMs on the same server. There ...
0
votes
1answer
1k views

Added a bridge for VM guest, now the host can't access the internet

I've installed KVM and set up bridged networking as per the instructions in this user guide. The guest on the VM seems to be working fine. I can SSH into it and it can ping the outside world. But now ...
0
votes
1answer
1k views

How to make sysctl network bridge settings persist after a reboot?

I am setting up a notebook for software demo purpose. The machine has 8GB RAM, a Core i7 Intel CPU, a 128GB SSD, and runs Ubuntu 12.04 LTS 64bit. The notebook is used as a KVM host and runs a few KVM ...
9
votes
3answers
29k views

KVM Bridged Network Not Working

I just installed KVM on my Ubuntu Server according to this guide : https://help.ubuntu.com/community/KVM/Installation Then prepared a bridged network as shown in here : ...
0
votes
3answers
1k views

Bridged networking in KVM

I'm using ubuntu 10.04 with qemu-kvm installed. I bridged my eth0 to br0. My problem is that The host OS loses connection. Here is my interfaces file auto lo iface lo inet loopback auto eth0 ...
0
votes
1answer
654 views

Ubuntu KVM Networking

I have two VMs ( linux based VM ) running on a UBUNTU/QEMU KVM. I am looking at a simple networking model, where in the VMs have public address and need to talk to the outside world and the outside ...
6
votes
1answer
1k views

Bridge interfaces and KVM

I have an Ubuntu server with and a VM using KVM. The plan is that the server and the VM have a static IP address. I tried to change /etc/network/interfaces combining some of the examples available to ...
2
votes
1answer
1k views

Can't get bonding and bridging to work for KVM [closed]

I can't for the life of me get bonding and bridging to work for the KVM setup I'm building. I'm using a fresh install (not an upgrade) of Ubuntu Server 10.10. I have 4 NICs on the same subnet (two ...