0
votes
0answers
29 views

which of nvidia drivers shall I use

I am using NVIDIA binary driver-version 331.38 from NVIDIA-331-updates (proprietary) drivers, but for some reason I have some problems with my display, like I can see sometimes the windows which is ...
0
votes
1answer
30 views

Xserver error “(EE) module ANI major version(6) doesn't match the server's version(8)”

I have upgraded Ubuntu from 12.04 to 14.04. Afterwards, xserver couldn't start. I have downloaded the latest nvidia drivers from here and rebooted. GRUB now has the following entries: *Ubuntu ...
0
votes
0answers
10 views

Installed 4th Graphics Card; Now System is Running in Low-Graphics Mode

I had 2 Titan Blacks and 1 Titan. The system worked fine; after initial problems with Nvidia-driver related black screen which I was able to fix. Today I added a fourth Titan Black (3 ASUS Titan Black ...
0
votes
0answers
38 views

Ubuntu issues when upgrading from 12.04 to 14.04

I've upgraded from ubuntu 12.04 to 14.04. There were display driver issues and I could only work in a terminal. I have installed the nvidia drivers from here. During the installation there seemed to ...
0
votes
0answers
27 views

Updating from Ubuntu 13.10 to 14.04.1 and graphic driver?

I have a question regarding Ubuntu OS v. 13.10 update to the newest version of 14.04.1. Does this update alter the current driver setup what I have installed? Most importantly, does it affect the ...
0
votes
0answers
14 views

Can`t mount my device from live cd

I tried to install manually the graphics drivers for my nvidia graphics card. Therefore I removed the nouveau driver like in the tutorials https://help.ubuntu.com/community/NvidiaManual Now I ...
0
votes
0answers
3 views

terminal won't show in failsafex

so after recently reinstalling some drivers I came across the issue detailed in this post How to fix "The system is running in low-graphics mode" error? I run 12.04 on my HP laptop with an ...
0
votes
1answer
58 views

CUDA 6.5 not performing any computation under Ubuntu 14.04 64bit

I've installed CUDA 6.5 on my system (I did not want to use 5.5 since there are some features after version 6 that I need). My system is a Notebook with an NVIDIA GPU, namely lspci | grep -i ...
-1
votes
0answers
27 views

ubuntu 14.10 flicker and freeze

I just upgraded to 14.04 from 13.04. I thought the flicker I experienced using 13.04 would go away when I upgraded. It did, but only temporarily. I've done everything I can think of, read all the ...
0
votes
0answers
15 views

Ubuntu 14.04 Nvidea GT 840M Graphics

I am having trouble with my Geforce GT 840M on my brand new Ubuntu instillation, it does not seem to be listed as my graphics card. Details Page However the card is listed under lspci lspci I have ...
0
votes
0answers
13 views

Lost kde desktop effect after installing nvidia drivers

I have lost all desktop effects after installing the new driver of my graphic card. When I try to start it manually, I got an error and the details I got is : For technical reasons it is not ...
0
votes
0answers
18 views

Install Graphics Drivers

How do I install NVIDIA GeForce GTX 610 drivers in Ubuntu 14? I've installed on VMWare running on Windows 7. I have already tried downloading and installing from Ubuntu websites, but files which I ...
1
vote
1answer
39 views

Nvidia Driver versions?

I've looked all over and can't find any reason as to why or how Nvidia names their drivers. for example they have a 330.xxx/340.xxx series that are current but also a 300.xxx and i've found that they ...
1
vote
0answers
13 views

Desktop compositing issues with gtx 690 and Kubuntu 14.04

I'm having a bit of trouble with Kubuntu 14.04 on my desktop. I have a GTX 690 with the Nvidia 331 drivers installed (through the driver manager). Whenever I boot into Kubuntu, I'm met with terrible ...
0
votes
0answers
94 views

14.04.1 failed to load module “nvidia”

Next try. I have a nvidia geforche 825M graphics card (Optimus) and an Intel integrated graphics card. So I purged every installed nvidia driver (I tried to get a driver directly from nvidia to work, ...
0
votes
0answers
32 views

How can I install the driver for Nvidia GeForce 8600 GT on Ubuntu 14.04?

I am new to the community so please forgive me if I don't provide the necessary details... So, I am running Ubuntu 14.04 and Windows 7 in a dual boot, and I'm having issues with my video card in ...
0
votes
0answers
15 views

Ubuntu 14.04 compiz thumbnails preview flicker

Ubuntu 14.04.1 x64 (upgraded from 12.04) with Unity desktop Dell Latitude with NVIDIA GF119M (NVS 4200M) - Optimus is DISABLED Using NVIDIA legacy binary driver 304.117 When I set the CCSM option to ...
0
votes
2answers
43 views

Ubuntu - Nvidia drivers causes weird behaviour

I installed the latest nvidia drivers after many dirty attemps (I'm not used to linux and using console to install drivers) and well, finaly aparently I made it. One thing I noticed is that when I'm ...
-1
votes
1answer
45 views

Gnome does not load after installing nvidia cuda drivers [closed]

I have Ubuntu 14.04 installed and GeForce 540M CUDA enabled Nvidia Graphics card on my Lenovo Ideapad z570. I was using gnome shell in it and installed nvidia drivers and cuda on it using the ...
0
votes
0answers
14 views

Nvidia GeForce GT 650M Drivers for Ubuntu on Lenovo Y500 [duplicate]

I am new to Ubuntu. I have used it and installed it on an old pc for my family which works wonderfully even playing SimCity 2013 through wine. I am looking to switch my Lenovo Y500 to Ubuntu. ...
0
votes
0answers
30 views

Only one display works on GeForce 770 in Ubuntu 14.04 LTS

I have three monitors in my system - all three are Dell E2014H 19" displays. One monitor is connected to a GeForce 550Ti, and the other two are connected to a GeForce 770, all via DVI. After ...
0
votes
2answers
53 views

unfixable system crashing after replacing NVIDIA driver with xorg-server

I was offered a "hardware upgrade" in the update center of Ubuntu 12.04 and I installed it. Then, as I was automatically asked to "restart the computer to complete the installation", I did so. Now, ...
0
votes
0answers
59 views

14.04 will not boot after installing the latest Nvidia Drivers

I have a HP Envy laptop with an Nvidia Optimus GPU. When installing Nvidia 331 from the additional drivers application everything appears to be fine until I reboot. It will not go further than asking ...
0
votes
0answers
61 views

NVidia Optimus: how to disable onboard Intel GPU so that NVidia drivers work - other than in BIOS

BACKGROUND: I have an Acer Aspire V3-571G laptop which has an NVidia GeForce 710M GPU with "Optimus" technology (meaning it is capable of automatically switching between the onboard Intel GPU and the ...
-1
votes
0answers
58 views

i needed to install a driver directly from nvidia, how to use it correctly?

i needed to install this driver http://www.geforce.com/drivers/results/73221 because no other driver seems to support the geforce 825m. under "additional drivers" "continue using a manually installed ...
0
votes
0answers
7 views

Frames twiching between two states on occasion

Sometimes the Unity window frame twitches between two states, the new and a previous one. I am quite sure it doesn't affect the whole screen only the active window. It stops when I switch my workspace ...
0
votes
0answers
22 views

Unable to restart the system after installation of nvidia driver331.89

Installation of nvidia drivers is very important to me as I want to do molecular dynamics. I have been struggled for three months. I have have tried these command to uninstall and re-installation: ...
0
votes
0answers
32 views

GTX 780 and video card drivers failing

I installed the current version of Nvidia drivers through sudo apt-get and I use current as the parameter for version and after I install (no errors installs properly). When I try to restart to get ...
1
vote
1answer
69 views

Install Mini Pcie in Jetson Tk1

I'm trying to run my wireless adapter in my embedded computer running Ubuntu 14.04 (Nvidia's Jetson TK1 Kernel: 3.10.24). The adapter is a miniPCIe board 7260 hmw. I was thinking that Ubuntu didn't ...
3
votes
0answers
53 views

How to install a second graphics card and use 4 monitors?

I finally decided to take the plunge and ditch windows. After several hours I got things working perfectly with all my apps installed. Only problem is that I run 4 desktop displays off 2 nvidia ...
0
votes
0answers
22 views

Incomplete OpenGL ES 2.0 Support

I'm trying to run the latest Scilab with Lubuntu 14.04, and I get an error "Mesa 10.1.3 implementation error: Incomplete OpenGL ES 2.0 support" This is on a 10 year old Dell Dimension 8300 with all ...
1
vote
1answer
69 views

Problem with nVidia drivers (how do I apply a patch)?

Up until my most recent apt-get upgrade, I was using bumblebee to manage my nvidia graphics card, and it was working perfectly - using primusrun, I could get upwards of 700 fps with glxgears. Now, ...
0
votes
0answers
39 views

Anyone have luck getting graphics working with an NVIDIA GeForce GT 640M (iMac)?

Here's what I've tried so far: running stock drivers installed by Ubuntu 14.04 default install: system is very slow, laggy and jumpy. installing nvidia-current: system boots up to black screen, ...
0
votes
0answers
8 views

Graphics and input settings load delay on boot

Whenever I boot my system, after loging in, it takes half a minute for my display settings and my input settings to load. This means that for the first 30 seconds I have the default resolution ...
0
votes
0answers
27 views

fail to driver swrast minecraft python

Under Kubuntu 14.04 Trusty, my graphic card is a nvidia gtx geforce 760. I am trying to play with minecraft implemented with Python and Pyglet When trying to lauch the game (python main.py), I have ...
-1
votes
1answer
63 views

gtx 750TI with 334.21 nvidia drivers browser glitches

i just installed latest 334.21 nvidia drivers from official site (.run file) and installed them. But now i am experiencing some graphic glitches in a firefox and thunderbird (before installing latest ...
0
votes
0answers
27 views

Ubuntu 14.04 on Acer 5920g: impossible activate hardware acceleration with geforce gt 8600m

I'm trying to install ubuntu on Acer 5920g, but it's extremely slow, sice the video card gt 8600m have no hardware acceleration. I tried to install several versions of proprietary driver from ...
1
vote
1answer
196 views

Any way to get Nvidia Optimus card working on 14.04.1?

My Nvidia graphic card has Optimus technology and as far as I can see it is not working, not even recognized. On system settings details it says Intel Haswell Mobile on graphic section. Also on ...
0
votes
0answers
39 views

NVDIA SLI with Prime and Flickering

i have a lenovo y510p with nvidia gt750m sli. when both cards plugged in, prime does not work. "lspci | grep -i "vga"" command shows only nvidia card. but when i plugged out the second card, prime ...
1
vote
1answer
126 views

What's the proper way to install NVidia drivers now? [duplicate]

BACKGROUND: Once upon a time, when I installed Ubuntu 10.x on an older machine, and kept upgrading it until 13.04 or 13.10, there was an easy-to-find option in Settings that allowed to install ...
0
votes
1answer
150 views

Nvidia (Bumblebee) failed to load after install latest Intel driver

Everything was just fine. I have updated Intel driver using this installer. After installing the driver it was asked to restart and I did. Now optirun is not working. Intel driver looks good I think. ...
1
vote
2answers
118 views

Ubuntu 14.04 running well on Intel integrated graphics, is it worth trying Nvidia graphics? [closed]

I am new to Linux and to the community. I recently installed Ubuntu in my system and I am already in love with it. My question is, as my system came with a dedicated Nvidia graphics card installed in ...
1
vote
0answers
164 views

Black screen/purple border booting Ubuntu 14.04 after replacing Nvidia card with integrated Intel GMA 3000

I'm not an Ubuntu expert, but I've been using it for quite some time. One of the most difficult things for me to fix are graphics/X/video driver problems. I usually just reinstall everything when ...
-2
votes
0answers
36 views

my nVidia graphics card not discovered in Windows after uninstalling ubuntu 12.04 LTS [closed]

I used bumblebee in ubuntu 12.04. I removed ubuntu 12.04 and came back into the windows. (windows 8.1 pro 64 bit) now my nvidia GT 630m is disappeared, i can't see it on device manager. i've already ...
0
votes
0answers
22 views

Using Nvidia and Compton unable to disable vsync

I am using Xubuntu 14.04.1 64bit. The graphics card is a Nvidia 745 (driver versions 340.24), and I am using Compton compositor. In the Nvidia driver's settings I unchecked the sync to vsync and I ...
0
votes
1answer
104 views

Objects fade away on desktop on Ubuntu 14.04, after reinstalling Nvidia 340.24 driver

After installing the NVIDIA proprietary 340.24 driver, I've got flickering objects on the screen. I decided to reinstall the driver availble on the repositories and now I get everything fading out, ...
0
votes
1answer
96 views

Ubuntu 12.04 - Installing nvidia-current driver fails

EDIT After trying a lot of things I gave up and I installed Ubuntu 14.04. Now I can simply install the proprietary drivers selecting them in the Additional drivers settings. I'm trying to install ...
0
votes
0answers
18 views

Run Ubuntu hassle-free on Asus N56JN-MB71 [duplicate]

I was planning on buying the Asus N56JN-MB71. You can find the specs here: http://www.microcenter.com/product/431925/N56JN-MB71_156_Laptop_Computer_-_Black_Aluminum . I do not know anything about ...
0
votes
0answers
68 views

Continuous low-graphics mode on reboot after installing nvidia-331 driver

I'm running Ubuntu 14.04.1 LTS. After installing nvidia-331 driver, my machine continues to go to the low-graphics mode troubleshooting. The weird thing is that if I choose a recovery mode on boot and ...
0
votes
0answers
108 views

How do I install graphics drivers for NVIDIA GT 555M series on a Lenovo Ideapad (Y570)?

I have a Lenovo Ideapad Y570 and it has a 1 GB NVidia GT 555M graphics card (ubuntu 14.04). All I want to do is to run cudaHashcat (64 bit one) on it. When I ran it initially I got a message like ...