0
votes
1answer
29 views

Very low mic volume on ubuntu 14.04 LTS

I have tried answers suggested in the earlier similar question and as I am just starting with Ubuntu after a long time , I hope some one will be able to help me There is very very low mic volume on ...
0
votes
0answers
23 views

trying to get built in analog sound working

Ubuntu 14.04 I am trying to get audio output from my built in line out set as default for all applications. I have an NVidia card that I use for video HDMI display to a monitor. My monitor does ...
-1
votes
0answers
21 views

no audio except on system config

first of all i've done a bad thing: i was on ubuntu then i've switched to xfce (so no new install, sorry). it worked for a lot of time (6 months probably)... now i don't know why i cannot hear sound ...
1
vote
0answers
272 views

Why is XBMC failing to play audio from my HDMI port?

I have the following setup: Ubuntu 14.04 Server Latest Nvidia video drivers ALSA installed PulseAudio NOT installed XBMC 13.1 Gotham installed The problem: running speaker-test -c2 -D plughw:1,7 ...
0
votes
2answers
310 views

Ubuntu 14.04 Pulseaudio in HDMI sound crackling

I've recently change my PC OS from MS to Ubuntu. Ubuntu 14.04 can correctly find my HDMI audio but with terrible echo and crackling sound. I fix the echo issue by following the guide here: Sound ...
0
votes
1answer
54 views

Audio issues, cutting out and random loud noises the more things it has to process

I'm stuggling with audio problems with Ubuntu on my desktop PC, when audio skips and paused and sometimes dies completely and produces loud static. If all I'm doing it watching youtube things are ...
1
vote
0answers
392 views

Nvidia HDMI sound and Logitech Headphones not working in 14.04

There is no sound going from the HDMI port on my Nvidia card to my tv that I am using as a monitor. When I use my Logitech Headphones, I hear no sound either. Does anyone know how to rectify the ...
0
votes
0answers
238 views

Can't set HDMI audio as default device

I've got a new laptop with an Nvidia GT750M graphics chip, and can't seem to get HDMI audio output working. An option for 'HDMI/DisplayPort' audio output is in my sound menu, but no test sounds will ...
1
vote
0answers
517 views

HDMI / DisplayPort audio at wrong bitrate (audio too high and fast

I am trying to play audio from an Ubuntu 14.04 Dell Precision M3800 through a Dell U2414H monitor; the monitor has HDMI and DisplayPort connectivity and has an audio out feature; it can supply ...
1
vote
1answer
491 views

Sound settings not work on 14.04 but I have sound

Fresh 14.04 install. Everything was fine in 13.10. lspci -v | grep -A7 -i "audio" 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 02) Subsystem: Gigabyte ...
0
votes
0answers
491 views

ATI HDMI sound output under Ubuntu 14.04

I tried the following steps to get my HDMI sound output working under 14.04: GRUB_CMDLINE_LINUX="radeon.audio=1" in /etc/default/grub sudo update-grub Go to ALSA daily build snapshots Select ...
0
votes
1answer
116 views

No sound over HDMI on Desktop 13.10

I have the option for HDMI and have the output set to 100% but no sound. I get sound from the speaker port on the front of my case and the back but not over HDMI to my TV. I have tried a ton of thing ...
3
votes
1answer
429 views

HDMI audio fails speaker-test

EDIT: This is not a duplicate of No sound on HDMI with Radeon driver. I have followed those instructions to update grub, and the problem persists. I'm having no luck getting HDMI audio to work. I've ...
3
votes
0answers
23 views

13.10 - PulseAudio puts audio into HDMI, but no sound out of TV [duplicate]

Basically, no sound is coming out the television. I'm running out of idea of why? Viewing the PulseAudio control panel, it's putting sound out the HDMI Alsamixer is not mute The Television is ...
0
votes
0answers
191 views

No option under “Sound Settings” to output 5.1 audio thru HDMI, only stereo

I'm trying to output 5.1 audio thru hdmi to a 5.1 home theatre receiver, but can only get stereo out to it. I have another laptop that can output 5.1 to it just fine. Under Sound Settings > Output > ...
3
votes
0answers
265 views

Pulseaudio fails to run after disconnecting HDMI cable

After using a HDMI cable I lose the ability to control sound setting. The sound still works (I can play music or even watch videos and listen to them), but the speaker indicator is gone and I cannot ...
0
votes
1answer
2k views

HDMI audio on default alsa device in xubuntu

My new monitor (Asus MX279) have 2 speakers and audio input from HDMI. In xubuntu 12.10 it doesn't work by default. I identified the correct device with aplay -l and sound works great with ...
0
votes
0answers
236 views

Sound not coming from speakers on 13.04

I have installed ubuntu 13.04 and my system configuration is Intel Z77SL-50 \K chipset with intel high definition audio lspci -v list following as audio device 00:1b.0 Audio device: Intel ...
2
votes
1answer
471 views

5.1 HDMI Mixed Channels, Stuttering/Choppy Audio

I've bought an Intel Core i3 4130 with a Gigabyte H87N-WIFI motherboard with the intention of creating an HTPC. I'm trying out Ubuntu 13.10 on a live USB and everything works except for 5.1 Surround ...
0
votes
1answer
4k views

Switch sound to HDMI in Lubuntu without installing additional packages

Lubuntu doesn't use pulse audio, only ALSA. The only tools that come with it are alsamixer, alsactl, and aplay. I have already managed to output sound from my TV using this command: aplay -D ...
0
votes
0answers
142 views

hdmi AC-3 audio passthrough broke after upgrading from 11.10 to 12.04.3

I just updated my MythBuntu 11.10 to 12.04.3. Now, when I try to play 5.1 content (ripped DVD), my TV (and receiver) plays a "chattering" sound. I check my receiver and the digital dolby light isn't ...
0
votes
2answers
657 views

How to send Audio through HDMI to Amplifier (Not a TV)?

I have an HDMI cable connected to an amplifier (not a TV), and I can't figure out for the life of me how to get Ubuntu to output sound through the cable. It works fine on windows, so I know it isn't a ...
2
votes
0answers
232 views

No HDMI sound with Intel

I've a problem which bothers me for days: The audio output via HDMI does not work anymore since I updated to Ubuntu 13.04 (it worked perfect with ubuntu 12). A few datas: **cat /proc/version** ...
1
vote
2answers
3k views

Ubuntu 13.04 sound issue

I've been messing with various builds from 12.04 (LTS) to 12.10 to 13.04 (and back and forth, doing fresh installs each time from a usb drive, wiping the old partitions off of my disk drive). I like ...
2
votes
0answers
383 views

HDMI with opensource drivers (radeon)

My system (E45M1-I Deluxe with AMD onboard graphics with 4GB RAM) running Ubuntu 12.04. My problem is I have no HDMI sound if using the opensource drivers instead of fglrx. I tried: to remove and ...
0
votes
2answers
541 views

Nvidia HDMI audio - Device not shown

Nvidia HDMI audio is a widely asked topic, but I've not been able to find the answer for my case. Card displayed by lspci $ lspci ... 01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF114 ...
0
votes
1answer
797 views

jackd does not work, aplay -l shows two instances of the same card (Ubuntu 13.04, HDMI audio only)

I'm on Ubuntu 13.04, using a ZaReason Zini, which as far as I can tell has no audio output other than its hdmi port. I'm trying to get the Clojure library Overtone working, and ran into the problem ...
1
vote
0answers
535 views

Analog audio recognized by ALSA, but not by PulseAudio

I'm running Ubuntu 12.04 on Zotac ID84 sudo aplay -l: card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC892 Analog [ALC892 Analog] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 0: Intel [HDA Intel], ...
3
votes
1answer
439 views

How do I get sound output on HDMI without the need to start X?

I have a headless machine connected to my sound system, and I am using it to run a music playing daemon that I control over the network. (Among other things) However, I can't seem to be able to have ...
1
vote
0answers
191 views

How do i get the sound out of Hdmi output on Tv

my aplay -l command looks like this ** List of PLAYBACK Hardware Devices ** card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog] Subdevices: 0/1 Subdevice #0: subdevice #0 card 1: ...
1
vote
0answers
1k views

No HDMI Audio from Nvidia GT 630 on Ubuntu 13.04 (works on win7)

I just replaced my GTS240 with a GT630. I could get HDMI audio output from GTS240, but there is no audio device detected on GT630. (Note that GT630's HDMI audio works on windows 7) The GTS240 was ...
1
vote
0answers
510 views

Xubuntu 13.04 Alsa Control panel - HDMI output option gone from all sound control menus

My ATI HDMI Sound Card use to show up in my control panel as an available output in ALSA sound control panel. I'm sure what I did, but it no longer shows up anymore. I've tried a few terminal things ...
2
votes
0answers
3k views

hdmi audio works only with aplay -D alsa test wavs; open source radeon drivers; kernel 3.5 vgaswitcheroo

I've trolled the internets to make hdmi work on my system Ubuntu 12.04. software center kernel 3.5 uname: Linux ubuntu 3.5.0-18-generic #29~precise1-Ubuntu SMP...x86_64 x86_64 x86_64 ...
1
vote
1answer
2k views

aplay -l says no soundcards found; alsaconf says no supported cords; yet /proc/asound contains cards

I am trying to get HDMI output using a Gainward Nvidia 210 512 MB on Ubuntu 10.04 Lucid Lynx. I have upgraded alsa-driver, alsa-lib and alsa-utils to 1.0.24 by building from source, thanks to this ...
1
vote
1answer
894 views

Intermittent Buzz / HDMI Audio

I have a HTPC with a ASUS P7H57D-V EVO motherboard and an i5 processor/GPU. I am using HDMI audio out to a Panasonic TV. HTPC is running Ubuntu 12.04 LTS with MythTV 0.25. In most applications I get ...
0
votes
1answer
861 views

Why can't I get sound through HDMI with nVidia GTX580

I've just installed the newest version of ALSA and my NVIDIA device showed up in the gnome-volume-control. I can't actually get any sound on the TV though. When searching around it seems the solution ...
7
votes
5answers
21k views

Can't configure 5.1 audio with 12.04

I have an Intel ALC892 and a Nvidia GT 520m connected to speakers via HDMI. On lspci, I see 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02) ...
1
vote
2answers
715 views

MythTV works OK but other sounds do not with nVidia HDMI, what to do?

I have a Home Theater Personal Computer. It is connected via HDMI to a Samsung HDTV and then by optical cable to a 5.1 receiver. Mythtv plays very well, the problem is other computer sounds. These ...
6
votes
1answer
792 views

Choppy sound via HDMI on Mac Mini 4,1

I get choppy sound output over hdmi with the command. aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav My current configuration can can be found here: alsa-info.sh output Sound worked after some ...
6
votes
1answer
5k views

ALSA lists no capture device

So, for some reason, I'm not allowed to prefix my post with the word "Hey"? Strange. Anyway: I just got a new headset, and to my great surprise, ALSA doesn't even believe that a line-in exists. ...
3
votes
1answer
2k views

HDMI sound gone, can't figure out how to turn it back on

I have had an Acer Revo box as a media centre for a while. I recently installed Ubuntu Server (10.10) on it and polished it up with nodm (one of the most simple ways to launch an X session) and ...
2
votes
1answer
3k views

No HDMI Audio with GeForce 9600GT and nForce board [closed]

I've been trying to get HDMI with sound working for the last few days, and I'm a little bit out of ideas. (I've verified that the hardware/Setup works via Windows.) aplay does not list my HDMI ...