0
votes
1answer
31 views

Not able to hear any sound in my ubuntu 10.04 [closed]

Sir i installed Ubuntu 10.04 in my system. I am able to watch videos in that but i am not able to here any sounds. i tried different posts in Ubuntu website but they are not working. Moreover my ...
0
votes
0answers
406 views

USB Headset doesn't work properly on newer Ubuntu versions (after 10.04 LTS)

The USB Headset is from TEAC it is 5.1 channel. lsusb: Bus 003 Device 004: ID 0d8c:0006 C-Media Electronics, Inc. Storm HP-USB500 5.1 Headset It worked on Ubuntu 10.04 LTS at any volume level. On ...
2
votes
0answers
89 views

How to Switch input on an X-Fi Titanium from line to mic?

The X-Fi Titanium has a single input for mic or line level input. Right now it's set to line level. On Windows, there would be a checkbox to toggle this, but the sound panel in Ubuntu 10.04 does not ...
1
vote
0answers
627 views

No sound on ubuntu 10.04

I have windows7 and Ubuntu-10.04 in my laptop (lenovo z580 modle). I have proper sound in Windows by not in Ubuntu. There is no sound while Ubuntu boot. I tried this command : sudo aplay -l output : ...
4
votes
3answers
2k views

Problem with microphone sound when using Skype 4.1. 0.20 on Ubuntu 10.04.4

I have Ubuntu 10.04.4 installed in my machine ( Acer 3810 T). With some recent kernel update (present kernel is 2.6.32.46) there is a problem with the microphone sound when I am using Skype. While ...
1
vote
1answer
337 views

How do i figure out which process is causing a beeping sound?

I'm using 10.04 and some process is periodically causing a sound (more like a chime than a beep) and I can't figure out what it is. I don't want to turn off system beeps or sound in general, I just ...
0
votes
1answer
161 views

No sound on my Compaq CQ43

I'm new to linux. I've ubuntu 10.04LTS installed, but I'm not able to play any sound. I don't know how to install sound drivers on my machine.
0
votes
1answer
207 views

How can I detect an audio hardware damage in ubuntu 10.04?

Is there a way to detect an audio hardware damage. Since my audio is not working, i need to understand whether it's a hardware issue or some other problem. Thanks
0
votes
2answers
142 views

Can an empty output for the command aplay -l in the terminal reflect a audio hardware damage?

The sound on my laptop is not working. I have Ubuntu 10.04 installed. I went through a lot of help over the Internet but nothing helped. Every forum has aplay -l followed by **** List of PLAYBACK ...
0
votes
1answer
476 views

No sound or sound card not detected in Dell Precision WorkStation T7400

I have got Ubuntu 10.04 Server Edition running on a Dell Precision T7400 Workstation with an Intel Sound card Intel [HDA Intel], device 0: AD198x Analog [AD198x Analog] and I am trying to get the ...
2
votes
2answers
1k views

Sound from Ubuntu Server 10.04

I feel like this should be a no brainer, but I just can't seem to figure it out. I am running Ubuntu Server 10.04 as a virtual machine in VMWare Fusion. I am simply trying to get there to be some ...
0
votes
1answer
784 views

Why can't I get sound through HDMI with nVidia GTX580

I've just installed the newest version of ALSA and my NVIDIA device showed up in the gnome-volume-control. I can't actually get any sound on the TV though. When searching around it seems the solution ...
1
vote
3answers
521 views

Dell FX100 KVM Host card clobbers onboard audio

I have a Dell Precision server with a PCIe FX100 KVM Host card installed (manufacturer is Teradici but it's rebranded as a Dell solution.) I am not using this card (it's installed in the machine but ...
2
votes
1answer
2k views

Sound doesnt work in newest kernel, but works in 2.6.33 kernel?

When I install the 10.04 LTS Lucid Lynx kernel on my Ubuntu 12.04 LTS system, sound works fine. But if I use newest kernel of 12.04, it shows my audio hardware but plays no sound. I don't want use ...
2
votes
3answers
1k views

Sound coming from both headphones and speakers on Lenovo G460

I've installed Ubuntu 10.04 yesterday on Lenovo G460. I'm unable to fix this problem after lot of tries in changing model in /etc/modprobe.d/alsa-base.conf to thinkpad/auto/lenovo and many things. ...
2
votes
1answer
2k views

No Sound output from my built-in speakers (Dell N5040)

I am using ubuntu 10.04 LTS desktop and I don't have any sound output from the built-in speakers in my Dell N5040
0
votes
1answer
106 views

How can I make Ubuntu recognize 2 different speaker pairs through an audio splitter?

I have 2 different pairs of speakers (one with a sub, one without) that both connect to standard TRS connectors. My laptop only has one female jack, so I purchased an audio splitter like the one below ...
0
votes
2answers
181 views

System beeps on shutdown

Very recently a couple of our systems have started making beeps on shutdown, we've not been able to isolate the exact time that they've been updated and it's occuring, but I've narrowed it down to ...
5
votes
3answers
5k views

Configuring HDMI Audio via command line

I'm looking for a way to configure HDMI audio output via the command line using pulseaudio. I was able to get it running by using pavucontrol and changing it in the configuration tab, but I need a way ...
1
vote
1answer
272 views

Remove shortcut key to increase volume slider

I keep making this mistake: Adjust the volume using the icon on the task bar, then without clicking somewhere else, try to change desktops (Ctrl+Alt+Right), get 100% volume blaring in my headphones. ...
0
votes
1answer
1k views

Unable to mount audio disk (DBus error)

I'm not able to play audio CDs on my Lenovo x301. When I insert them I get this error: DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message did not receive a reply (timeout by message bus) How do ...
3
votes
2answers
5k views

No sound with Intel 82801I Audio

I have no sound at all on my 10.04 system. I have tried to follow https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting with no luck so far. The odd thing is that sound worked before I upgraded to ...
1
vote
0answers
317 views

Enabling system-wide dynamic range compression [closed]

I need to enable dynamic range compression system wide. I've tried looking around some but couldn't find anything precise on how to set it up. The target system is running Ubuntu Karmic, but ...
3
votes
2answers
3k views

How do I make the 'beep' command work?

I am trying to use the beep command, but it doesn't beep any sound. I installed it with "sudo apt-get install beep", then I run "beep" and nothing happen (no error displayed or sound played). I've ...
0
votes
1answer
937 views

Realtek ALC1200 Sound input

i'm using Realtek audio card in MSI GX620 Laptop $ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec Codec: Realtek ALC1200 Codec: Motorola Si3054 Codec: Nvidia MCP78 HDMI $ uname -a Linux machine ...
2
votes
1answer
235 views

Login sound plays, but no sound during session

When I installed Ubuntu, everything was great. But one day, I heard the login sound but no sound on the desktop session. This happens every time. I have reinstalled sound drivers several times, ...
10
votes
1answer
7k views

What user settings control audio access?

Running a regularly updated 10.04 LTS we have a weird issue with access to audio with pulseaudio 0.9.22. Sound device is ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) Login user1 after reboot: sound ...
0
votes
1answer
679 views

Kubuntu 10.4 No Sound Since Latest Update

Yesterday I preformed a standard update routine using KPackageKit. Everything went smooth. However, today I found out there is no sound anymore on my machine. Since I was listening to music yesterday ...
0
votes
2answers
611 views

General Problem: No Sound, can't reduce Brightness. lspci attached

I've installed Ubuntu Lucid in my lappy (Compaq CQ42 173TU) before with Wubi, the sound and brightness problems were still there. I thought it was a problem due to installing through Wubi. So I ...
0
votes
1answer
631 views

How do I get a SB X-Fi Xtreme Audio driver to support microphone?

The microphone is not working on UBUNTU, I checked ALSA mixer and i don't seem to have any channel muted. I believe its a driver issue, since i already faced a lot of problems regarding driver ...
4
votes
2answers
942 views

Sound problems with non-KDE applications on Kubuntu

I m a newbie to Linux and have installed Kubuntu 10.04 LTS. There are problems regarding the web browsers (google-chrome and mozilla) and also in vlc player...no sound could be heard. But the dragon ...
2
votes
1answer
338 views

Can I install maverick's sound menu in lucid?

Luci runs better for me, without many annoying bugs, but I like the sound menu from maverick. Can I install it in lucid, without upgrading?
1
vote
1answer
200 views

Is there a way to find out the current volume level?

Like the question states. Is it possible to change any system settings such that when I hover over the volume control applet or slider, the current level is shown in a tooltip (the number)? Or is ...
3
votes
1answer
966 views

Sound problem with Toshiba Satellite L35-SP1011

I've installed Ubuntu 10.04 on a Satellite L35-SP1011 and there's no sound. Actually I have many video problems cause I had to disable effect because when it had effect activated, laptop got frozen ...
2
votes
7answers
4k views

No audio with headphones, but audio works with integrated speakers

My speakers work correctly, but when I plug in my headphones, they don't work. I am running Ubuntu 10.04. My audio card is Realtek ALC259 My laptop model is a HP G62t a10em In another thread someone ...
1
vote
2answers
264 views

How do I know what sound system is being used?

I've noticed there is ALSA, OSS, and PULSEAUDIO. How do I know what I'm using? (I'm running MythBuntu 10.04 and I want to figure out how to make all apps - VLC, Basero etc output via the SPDIF).
3
votes
2answers
1k views

Why does Ubuntu use Pulseaudio? [closed]

I'm not here to criticize pulseaudio, but I find it immature and unnecessary. It eats system resources, causes confusions, and complicates the system by adding an extra layer without seemingly clear ...
8
votes
2answers
1k views

How can I know if my pc has the right drivers?

I'm new to linux, I got myself an Ubuntu 10.04 I think that the audio drivers aren't working well, since the sound is not as good as before (on windows). I also think the graphic drivers aren't ...
2
votes
2answers
374 views

Weird sound issues while playing games

I have an HP Pavillion dv4-2165dx that has the following specs: 2.13 Intel Core i3-330M Processor 4GB RAM Intel HD Graphics Intel 80GB SSD (Newly installed) Ever since I got the laptop, even ...
3
votes
2answers
1k views

Why do I have no sound anymore?

I hope this question is appropriate for this forum. I have an embarrassing problem. After trying to get Ekiga-Softfon running I suddenly have no sound anymore at all. But I can't tell how I caused ...
2
votes
2answers
2k views

Sound plays on headphones and speakers at the same time with Lenovo ThinkPad [closed]

The only thing really missing from this install is this issue with the sound. I've searched all over the forums and i found one thing where you get the model and codecs and write them to a file, ...
3
votes
1answer
540 views

low volume/dual boot

I have an intel Imac dual-booting Ubuntu 10.04 and OSX 10.6. Both work fine, but sound is very quiet in Linux, even though the gnome volume control panel and pulse audio volume control panels are ...
14
votes
9answers
11k views

Audio output device, fast switch?

Depending on the situation, I use either my speakers or my headset for audio output. Given that my headset is an USB headset it behaves as its own audio device. Currently I switch between audio ...
4
votes
1answer
581 views

Sound applet disappeared and won't come back

Recently (I don't don't know when, might have been after and update) the sound indicator disappeared from my panel, in addition I haven't been getting any sound either. I tried installing the ...
2
votes
4answers
2k views

Anyone get DOOM 3 audio working properly with Ubuntu 10.04? [closed]

The audio configuration must have changed from 9.10 to 10.04, because audio no longer seems to work with DOOM 3. This was the suggested way to run DOOM 3 before, and it worked fine: doom3 +set ...