Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

In my company we have a Sharp MX-4500N, but I only can print in monochrome, even if all the options are defined to print in colour.

I've tried several PPD (original from distribution, Sharp, OpenPrinting) and applications, sending jobs directly or by print server (SMB) and always have the same problem.

Capturing the file sent to the printer, I can see the document is in colour, but probably the information to print in colour is not sent to printer.

In the Printer Server there is authentication to print in colour, but directly there is no authentication. From a windows machine I've print in colour directly by lpr. The default in the printer is to do black and white, switching to the default to colour I could print in colour from Ubuntu. Probably the print job is not sending the parameters correctly. How can I debug that?

Can you point more ways to troubleshoot this problem?

The server is running Ubuntu 11.10.

share|improve this question

closed as too localized by Eric Carvalho, Kevin Bowen, Eliah Kagan, Mateo_, Basharat Sialvi Apr 2 '13 at 2:22

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Do you know if it has auditing / user authentication enabled? That can restrict color output to B&W if it's not getting a valid username –  charlesbridge Jan 24 '12 at 20:00
    
In the Printer Server there is authentication to print in colour, but directly there is no authentication. From a windows machine I've print in colour directly by lpr. The default in the printer is to do BW, switching to the default to colour I could print in colour from Ubuntu. Probably the print job is not sending the parameters correctly. How can I debug that? –  Pipe Jan 26 '12 at 17:35
    
This question appears to be abandoned and unanswered, are you still looking for an naswer? If this question no longer applies then you can either delete it or answer it yourself if you've solved the problem. Thanks! –  Eric Carvalho Apr 1 '13 at 23:21

Browse other questions tagged or ask your own question.