Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I often get lines and blocks on screen. Some of them disappear after scrolling application window back and forth, but some of them don't.

Seems like something is wrong with screen refresh or compiz or xorg. I'm using 11.10 x64 with gnome 3 on ASUS X54L, intel core duo B800.

Sceens of the error:

http://www.mackonis.lt/wp-content/uploads/2012/01/Nuotrauka-2012-01-11-154021.png

enter image description here

third

Any idea how to get rid of this error?

share|improve this question
    
Can you try installing XFCE or KDE just to see if the problem persists? –  user44549 Feb 1 '12 at 16:57
    
Already tried that. Problem persisted. –  Andrius Mackonis Feb 23 '12 at 7:55

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

You've probably got a bug in the Intel video driver. You may want to update your Xorg from the Xorg crack pushers repository. It helped me.

share|improve this answer
    
Thanks. It really helped. You're my hero :) –  Andrius Mackonis Feb 22 '12 at 20:21
    
Hm. The bug still seems to be there, but at least the system is USABLE now because the error appears VERY rarely and for a VERY short time. –  Andrius Mackonis Feb 28 '12 at 7:59
    
12.04 seems to use Sandybridge drivers which fixes the bug. –  Andrius Mackonis Mar 14 '12 at 20:59
    
Installing x86 version of Ubuntu instead of x64 fixes the problem completely. –  Andrius Mackonis May 30 '12 at 9:15

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.