Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have googled for a solution, but haven't found anything that worked.

I have no problem with sound when the headphones are connected. However, I am getting no sound from the laptop speakers.

Any ideas how to overcome this?

Thanks.

P.S. I am running Ubuntu 11.10 on a Asus N82JV

share|improve this question
    
This may seems silly, but are the speakers plugged into a jack that works, and turned on? –  Jester Dec 30 '11 at 21:27
    
when I mean the laptop speakers, I mean the internal laptop speakers, the ones that are incorporated in the laptop already. –  nunos Dec 30 '11 at 21:29
    
Did they worked fine under another OS? –  Jester Dec 30 '11 at 21:30
    
@jester yes. i have dual boot with windows 7 and they work with no problem there. –  nunos Jan 7 '12 at 16:49
add comment

2 Answers

up vote 2 down vote accepted

I presume you've tried adjusting the output device in the regular "Sound Settings" window?

If that doesn't work, I've always managed to resolve issues by using either alsamixer (you need to run that one in a terminal) or failing that pavucontrol.

share|improve this answer
    
i have done both things already.. that didn't fixed it –  nunos Dec 30 '11 at 23:29
add comment

And Update of the Bios solved the problem for me.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.