Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

This question has been mentioned indirectly alot on the website, but there has always lacked:

  • a complete solution
  • an up-to-date approach
  • a solution matching my situation (which might be common)

So the problem is that after installing the latest ati proprietary drivers following the steps given here and then opening up the catalyst center to setup the second monitor and rebooting, the second monitor appears blank with a X (or cross) instead of the mouse pointer. If I enable xinerama in the catalyst center I get a dual desktop but I lose all 3D acceleration effects and there other weird effects that bother me.

Running fglrxinfo in the terminal gives me this:

display: :0 screen: 0 OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 5700 Series OpenGL version string: 4.2.11318 Compatibility Profile Context

display: :0 screen: 1 OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 5700 Series OpenGL version string: 4.2.11318 Compatibility Profile Context

How do I get both the dual monitor setup and the 3D acceleration?

share|improve this question

closed as off topic by fossfreedom Feb 28 '12 at 16:03

Questions on Ask Ubuntu are expected to relate to Ubuntu within the scope defined by the community. Consider editing the question or leaving comments for improvement if you believe the question can be reworded to fit within the scope. Read more about reopening questions here.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
This question should instead be filed as a bug report, and as such is off-topic, thanks! Instructions here. –  bodhi.zazen Feb 28 '12 at 15:59

Browse other questions tagged or ask your own question.