Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I installed 10.10 on my laptop and the microphone and wlan didn't show up. I then built the latest Linux core and installed it. Everything is okay now, except of the external monitor.

If I plug in a VGA monitor and configure it using System → Preference → Monitors, and then close the lid, it goes black and the external screen fails to operate.

My workaround for now: unplug AC cable, close the lid and reopen it, plug in the VGA monitor.

There seems to be something wrong with my config. How to solve it?

I've no /etc/X11/xorg.conf, here's the output of xrandr:

Screen 0: minimum 320 x 200, current 1920 x 1080, maximum 8192 x 8192
LVDS1 connected (normal left inverted right x axis y axis)
   1366x768       60.0 +   40.0  
   1360x768       59.8     60.0  
   1024x768       60.0  
   800x600        60.3     56.2  
   640x480        59.9  
VGA1 connected 1920x1080+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 510mm x 287mm
   1920x1080      60.0*+
   1280x1024      75.0     60.0  
   1152x864       75.0  
   1024x768       75.1     60.0  
   800x600        75.0     60.3  
   640x480        75.0     60.0  
   720x400        70.1  
share|improve this question

closed as too localized by Luis Alvarado Mar 14 '13 at 16:02

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

Browse other questions tagged or ask your own question.