Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Well the updated ATI just came out so I tried to install it. I did the following:

sudo apt-get remove --purge fglrx
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Restart your Computer

I select Ubuntu from Grub and that is it, a black screen. I have no idea how to repair this. I guess I got cocky as I followed the same instruction for ATI Drivers 11.10 and 11.11 without a problem.

How do I fix this issue so I can boot into Ubuntu and complete the driver installation process?

share|improve this question
    
did you download the official driver from the ati website? what version of ubuntu are you running? what is your graphics card? –  Ashu Apr 17 '12 at 5:34
add comment

2 Answers

This is what you should try:

  • Reboot into recovery mode, in low graphics mode. Then reinstall your ATI driver:

    sudo aticonfig --initial.

    If you see nothing again on the reboot, go back into low graphics mode to uninstall the driver.

Follow this link to install your ATI driver correctly.

share|improve this answer
    
How to reboot into recovery mode, in low graphics... –  chazdg Dec 13 '11 at 22:00
    
Here is the link to the wiki: wiki.ubuntu.com/RecoveryMode –  bioShark Dec 13 '11 at 22:39
    
Many thanks, I will try this later or tomorrow. ;) –  chazdg Dec 13 '11 at 23:04
    
Welcome. If you think it solves your problem, you can accept my answer. –  bioShark Dec 14 '11 at 0:39
    
Unfortunately, the most I was able to get was a purple screen with 'Ubuntu" for a split second and then and blank screen again. This is a dual boot machine with Windows 7. Are the instructions different? –  chazdg Dec 14 '11 at 0:49
show 11 more comments
  1. Boot from Ubuntu Live CD and continue trying Ubuntu 11.10
  2. sudo mount /dev/sdaX /mnt && sudo mount --bind /dev /mnt/dev && sudo mount --bind /proc /mnt/proc && sudo mount --bind /sys /mnt/sys && sudo mount --bind /dev/pts /mnt/dev/pts && sudo cp /etc/resolv.conf /mnt/etc/resolv.conf && sudo chroot /mnt

...where /dev/sdaX is the root partition

  1. Install the ati drivers normally
  2. Reboot!
share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.