Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

any ideas that might help me?

When I go to create a new account I select Exchange under the server type. I am not sure which plugin this is using, I do know what it has worked in the past though... So as far as I know the server should be set up to work.

share|improve this question
add comment

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

There are 2 Exchange-plugins for Evolution:

  • evolution-exchange which uses the "Outlook Web Access" interface over the HTTP protocol
  • evolution-mapi which uses the proprietary MAPI protocol (this is what Outlook uses)

Both ways to access Exchange have to be enabled separately on the server, and probably also in firewalls etc. to work.

Which one are you using, and did you try the other one?

share|improve this answer
    
When I go to create a new account I select Exchange under the server type. I am not sure which plugin this is using, I do know what it has worked in the past though... So as far as I know the server should be set up to work. –  TheX Oct 20 '10 at 19:00
    
You can see what plugin(s) are installed by searching for them in Software Center (or Synaptic). But if you were using this for some time, you're probably using evolution-exchange, as evolution-mapi is quite new. –  JanC Oct 20 '10 at 19:31
    
Make sure mapi is installed on the Exchange server. Some Exchnage Admin disable it for security reasons. –  Mike Oct 20 '10 at 22:10
    
Looks like evolution-mapi is going to work. Thanks –  TheX Oct 21 '10 at 16:59
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.