Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I installed Citrix on a Ubuntu 11.10 (x86), more or less the default configuration. Everything seems to be fine but:

Dropdowns don't behave nice, when clicking a drop down, I have problems to select items. Sometimes I click on the right item but the wrong item gets select. In fact it's pain to use the mouse, using keyboard everything is much easier.

What could be the problem? Compositing window manager? Motif?

I followed the installation guide I posted here: Citrix client installation and configuration in ubuntu 11.10 or 12.04

Update: problem still exists with Ubuntu 12.10. There are focus issues which can be solved with Windows maximizing/undoing maximizing. The problem is particularly severe in the Ubuntu default config, XFCE makes it less severe. About the installation, there is now an official Ubuntu guide: http://wiki.ubuntuusers.de/Citrix_ICA_Client

BTW: I can assure that it's a Ubuntu problem, on Windows it's a non-issue.

share|improve this question

closed as too localized by Luis Alvarado Mar 14 '13 at 16:05

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

1  
Shameless me too, but to add another observation: If I move the window, the pointer will correctly realign. –  mcmeel Dec 31 '11 at 5:43
    
This question appears to be abandoned and unanswered, could you perhaps add more detail to your question? If this question no longer applies then you can either delete it or answer it yourself if you've solved the problem. Thanks! –  Eric Carvalho Mar 12 '13 at 21:33
    
I'm afraid the problem still exists with Ubuntu 12.10. I switched to XFCE (not only for this), therefore the problem is minimal for me. At least one colleague of mine still has the problem. –  user694971 Mar 13 '13 at 8:07

Browse other questions tagged or ask your own question.