Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I'm having trouble to use openGL - GLX with my onboard graphic card Aspeed AST2050, resolution 1600x1200 60hz on Ubuntu 11.10. Surprisingly, it works when I first install Ubuntu 11.10 on my machine AMD 6168 x 19, 64 bit. However, after I reboot the machine, or run any update on the system, I lost the GLX resource from my graphic card and cannot restore the original configuration. How can I fix this problem? Is there I easy way to do it? I google some solutions, but any works with my specific onboard graphic card. Why Ubuntu standard updates are destroying the correct configuration that comes on the original installation? I will appreciate it you could help me to really put openGL up and running again. Thanks.

share|improve this question

closed as too localized by jrg Mar 6 '12 at 15:51

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Can I ask what do you mean by OpenGL support. As far as I have seen that video does not show any sign of supporting anything 3D or did not see anywhere mentioning that it had OpenGL support. Can you provide a link to something that mentions OpenGL support at least? –  Luis Alvarado Nov 28 '11 at 15:15
    
Rephrase your question please. –  Uri Herrera Nov 28 '11 at 15:58
    
Actually, I am trying to run blender. But I get a error message bellow: –  Fabio Nov 29 '11 at 11:06
    
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". /build/buildd/blender-2.58-svn37702/intern/ghost/intern/GHOST_WindowX11.cpp:194: X11 glXQueryVersion() failed, verify working openGL system! initial window could not find the GLX extension, exit! –  Fabio Nov 29 '11 at 11:07
    
if I try glxinfo then I get: name of display: :0.0 Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". –  Fabio Nov 29 '11 at 11:07

Browse other questions tagged or ask your own question.