Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I bought a CDMA mobile phone that can use as modem, this http://smartfren.com/xstream/ and i wanna try it on my ubuntu

plug usb , and run "lsusb"

callmegus@Presario-CQ43-304AU:~$ lsusb

Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 058f:a001 Alcor Micro Corp. 
Bus 003 Device 002: ID 1bbb:0106 T & A Mobile Phones 
Bus 003 Device 003: ID 15d9:0a4c Trust International B.V. USB+PS/2 Optical Mouse
Bus 004 Device 002: ID 0a5c:21e3 Broadcom Corp.

I successfully "modprobe" this device, and connect to internet, but it's disconnected somehow .. and i can recconect it.

I try "lsusb" again .. and something went wrong, here

Bus 003 Device 002: ID 1bbb:1000 T & A Mobile Phones

I do "modprobe" again and again , but it still won't connect

Please guide me

share|improve this question

1 Answer 1

I do modprobe vendor=0x1bbb product=0x6000. I also install wvdial. When I run wvdialconf, the device detected as modem attached on /dev/ttyUSB3. Then I can connect to internet.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.