Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Moved to Ubuntu 11.10 last week (clean install), and noticed that WiFi connection is highly unstable and slow.

UPDATE Found a solution! https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager/+bug/836250/comments/42

iperf shows average speed around 150-200 Kb/s

I also tried with my second laptop (Dell Vostro 1520, Broadcom chip) and it works fine - average speed is around 4 Mb/s

So it's not a problem with my WiFi access point or with interfering networks. It was working fine in 11.04 and 10.04, so it's a problem with new 11.10

iwconfig:

wlan0     IEEE 802.11abgn  ESSID:"rg"  
      Mode:Managed  Frequency:2.447 GHz  Access Point: BC:AE:C5:C3:E8:F7   
      Bit Rate=81 Mb/s   Tx-Power=15 dBm   
      Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
      Power Management:off
      Link Quality=61/70  Signal level=-49 dBm  
      Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
      Tx excessive retries:4276  Invalid misc:16043   Missed beacon:0

lshw:

*-pci:1
         description: PCI bridge
         product: 82801I (ICH9 Family) PCI Express Port 2
         vendor: Intel Corporation
         physical id: 1c.1
         bus info: pci@0000:00:1c.1
         version: 03
         width: 32 bits
         clock: 33MHz
         capabilities: pci pciexpress msi pm normal_decode bus_master cap_list
         configuration: driver=pcieport
         resources: irq:41 ioport:4000(size=4096) memory:f6900000-f69fffff ioport:f0600000(size=2097152)
       *-network
            description: Wireless interface
            product: WiFi Link 5100
            vendor: Intel Corporation
            physical id: 0
            bus info: pci@0000:0c:00.0
            logical name: wlan0
            version: 00
            serial: 00:21:5d:e3:a5:2a
            width: 64 bits
            clock: 33MHz
            capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
            configuration: broadcast=yes driver=iwlagn driverversion=3.0.0-12-generic-pae firmware=8.83.5.1 build 33692 ip=192.168.1.215 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802
            resources: irq:47 memory:f69fe000-f69fffff

Can I fix it somehow?..

share|improve this question

closed as too localized by fossfreedom Feb 28 '12 at 22:35

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.