Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Possible Duplicate:
Unity doesn't load, no Launcher, no Dash appears

I recently upgraded Ubuntu from version 11.04 to 11.10. After about two days of using this new version the Dash didn't appear on the top, and I wasn't able to access the programs that I use. Let me describe:

The bar on the top with the clock and Internet connections is not there. The only remains are the notification messages that a connection has been found, which allows me to connect to the Internet; and the menus from what appear to be a nautilus application but I'm not sure, they read File Edit View Go Bookmarks Help, and they open my Home Folder.

The icons of my favourite applications are not there, and I am unable to access them wit Alt+F2 or the Super key. The only thing that's available is the Terminal with the shortcut Ctrl+Alt+T.

By the way, in order to keep using the computer I had to run the Ubuntu 2D version at the beginning, but as you would imagine that is not optimal since I was already looking forward to the new features of Ubuntu 11.10.

share|improve this question

marked as duplicate by Marco Ceppi Jan 19 '12 at 12:56

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

    
A screenshot would help a lot. –  Kris Harper Oct 25 '11 at 1:49
    
Fortunately I found the problem. For the future, I'll remember to add a screenshot. –  Diego Oct 25 '11 at 2:57
add comment

2 Answers 2

Try sudo apt-get install ubuntu-desktop, which should reinstall all of Unity's features.

share|improve this answer
    
I'm not sure the command will do anything - if ubuntu-desktop is installed, it'll just say "ubuntu-desktop is already the newest version" and do nothing. –  Sergey Oct 25 '11 at 2:25
    
Thank you. The Unity plugin in Compiz got disabled. Now I know. –  Diego Oct 25 '11 at 2:56
add comment

[from the original question asker]

It turns out I accidentally uninstalled the Unity plugin in CompizConig Settings Manager. I renabled the Unity plugin in the same application.

Screenshot of CCSM

share|improve this answer
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.