Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I did a fresh install of ubuntu 11.10, then proceeded to install gnome-shell.

Worked wonderfully until I did a sudo apt-get upgrade...

Now logging into either GNOME or UNITY sessions, I am presented with login sounds and a blank nautilus desktop. No icons, no window manager, no panels, just my wallpaper.

Is there a way to diagnose the problem?

--UPDATE--

@Jorge: I'm able to use ALT+CTRL+DEL to bring up the logout dialog (no window manager) but PRNT SCRN does NOT respond with any screenshot dialog.

Here is an output of my .xsession-errors

share|improve this question

closed as too localized by Jorge Castro, Marco Ceppi Oct 22 '11 at 15:01

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
Can you take a screenshot? –  Jorge Castro Oct 17 '11 at 22:17
    
I ended up reinstalling ubuntu and doing the updates BEFORE installing gnome-shell, –  beanaroo Oct 22 '11 at 13:58
add comment

1 Answer 1

Your sudo apt-get upgrade may have crash while updating your packages, making your system unstable. You may want to try this :

sudo dpkg --configure -a

And this :

sudo apt-get install -f

You should probably update again your packages after that :

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

And then restart.

If you still have the problem, check if any PPA that you have might cause the problem.

share|improve this answer
    
Thanks for the response, Nyamiou. Unfortunately no change. will busy checking repositories. –  beanaroo Oct 19 '11 at 15:39
    
Reverting to original repos didn't seem to have any effect. looking at logs shows a lot of DBus errors regarding names not specified in .service files. not sure if it's related. –  beanaroo Oct 19 '11 at 15:48
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.