Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

i have the following system: amd athlon II x4 635 kingston 4gb ddr3 1333 500gb seagate sata cm gx 450w 85+ bronze

i have win7 along with ubuntu 11.04 now the thing is when I installed 11.04 inside win7 via wubi(jut to try unity) the net was working fine

but when i installed ubuntu on a separate partition as dual boot option, net is not working

I asked the same question here too....so all the required terminal command results are here

piyush@piyush-MS-7623:~$ lspci -nnk | grep -iA2 net

    02:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B   PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03)
    Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd. Device [1462:7623]
    Kernel driver in use: r8168

piyush@piyush-MS-7623:~$ ifconfig -a
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 6c:62:6d:4e:86:c9  
          inet addr:172.22.1.1  Bcast:172.22.255.255  Mask:255.255.0.0
          inet6 addr: fe80::6e62:6dff:fe4e:86c9/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:7295 errors:0 dropped:24 overruns:0 frame:0
          TX packets:498 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:1061933 (1.0 MB)  TX bytes:49348 (49.3 KB)
          Interrupt:43 Base address:0x4000 

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:392 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:392 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:29902 (29.9 KB)  TX bytes:29902 (29.9 KB)

piyush@piyush-MS-7623:~$ lsmod

Module                  Size  Used by
binfmt_misc            17565  1 
snd_hda_codec_hdmi     28103  1 
snd_hda_codec_realtek   336693  1 
snd_hda_intel          33211  2 
snd_hda_codec         103804  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep              13604  1 snd_hda_codec
snd_pcm                96625  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
radeon                982197  3 
snd_seq_midi           13324  0 
snd_rawmidi            30486  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event     14899  1 snd_seq_midi
snd_seq                61621  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
ttm                    76664  1 radeon
ppdev                  17113  0 
snd_timer              29602  2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device         14462  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
drm_kms_helper         42136  1 radeon
psmouse                73535  0 
drm                   227495  5 radeon,ttm,drm_kms_helper
edac_core              53845  0 
serio_raw              13166  0 
snd                    67382  14 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
edac_mce_amd           23464  0 
k10temp                13119  0 
i2c_algo_bit           13400  1 radeon
parport_pc             36959  1 
sp5100_tco             13744  0 
soundcore              12680  1 snd
snd_page_alloc         18529  2 snd_hda_intel,snd_pcm
i2c_piix4              13303  0 
shpchp                 37297  0 
xhci_hcd               77643  0 
lp                     17825  0 
parport                46458  3 ppdev,parport_pc,lp
usbhid                 46956  0 
hid                    91020  1 usbhid
ahci                   25951  4 
pata_atiixp            13165  0 
libahci                26642  1 ahci
r8168                 194904  0 
pata_jmicron           12747  0 

piyush@piyush-MS-7623:~$ dmesg | grep r8

[    0.000000] PERCPU: Embedded 28 pages/cpu @ffff8800cfc00000 s84416 r8192 d22080 u262144
[    0.000000] pcpu-alloc: s84416 r8192 d22080 u262144 alloc=1*2097152
[    2.764724] r8168 Gigabit Ethernet driver 8.024.00-NAPI loaded
[    2.764752] r8168 0000:02:00.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
[    2.764770] r8168 0000:02:00.0: setting latency timer to 64
[    2.764825] r8168 0000:02:00.0: irq 43 for MSI/MSI-X
[    2.838401] r8168: This product is covered by one or more of the following patents: US5,307,459, US5,434,872, US5,732,094, US6,570,884, US6,115,776, and US6,327,625.
[    2.838406] r8168  Copyright (C) 2011  Realtek NIC software team <nicfae@realtek.com> 
[   11.669244] r8168: eth0: link down
[   13.221287] r8168: eth0: link up
[   13.660067] r8168: eth0: link up

piyush@piyush-MS-7623:~$ route -n

Kernel IP routing table
Destination     Gateway         Genmask         Flags Metric Ref    Use Iface
169.254.0.0     0.0.0.0         255.255.0.0     U     1000   0        0 eth0
172.22.0.0      0.0.0.0         255.255.0.0     U     1      0        0 eth0
0.0.0.0         172.22.1.1      0.0.0.0         UG    0      0        0 eth0
share|improve this question
    
did you get this fixed? –  Rinzwind Feb 23 '12 at 18:49
    
yup....by installing 11.10 though –  piyush Mar 31 '12 at 4:39
add comment

1 Answer 1

Check your IP settings in WIN7 and then go to ubuntu's "network connections" and edit your active connection by inserting the addresses there.

share|improve this answer
    
thanks alex i've already set up the required settings including ip and gateway... –  piyush Oct 3 '11 at 10:43
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.