Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

When I'm specifying arguments to the mv or cp commands at the command line and I hit tab to autocomplete the argument, it lists the argument without special characters escaped. For instance, it lists ajax-loader(1).gif literally when it should list it as ajax-loader\(1\).gif

Autocompleted arguments to the cd command are listed correctly though. I don't know what's going on. I'd appreciate any help / insight.

share|improve this question
    
Weird... ive tested it here (using touch "ajax-loader(1).gif" first), and autocomplete works correctly for both mv and cp. Are you sure you're in the right directory? Have you tested if ls autocomplete for that file is working fine? –  MestreLion Aug 31 '11 at 7:16

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

You may want to check this out because I had the same problem and modifying /etc/bash_completion did solve it.

http://www.yenlo.nl/thijsvolders/2011/12/06/ubuntu-11-10-bash-autocompletion-changed/

share|improve this answer
    
Welcome to Ask Ubuntu! Whilst this may theoretically answer the question, it would be preferable to include the essential parts of the answer here, and provide the link for reference. –  RolandiXor Dec 8 '11 at 15:26
    
You are a genius. Thank you. –  James Dec 16 '11 at 10:29

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.