Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

For some reason I can't start mysql or cups using upstart i.e. "service cups start" results in "start: Job failed to start". How can I debug this? I also tried resintalling using synaptic, but that failed also, since it tries to start process also. This is with 11.04

share|improve this question
    
Is there some detail in the logfiles? –  user unknown Aug 14 '11 at 1:10
    
nope nothing I can see in the logs. –  CptanPanic Aug 14 '11 at 1:43
    
Long shot I know but... MySQL gives this message when you remove /etc/mysql/my.cnf. –  Rinzwind Aug 14 '11 at 5:31
    
Ok I found some more info: seems apparmor is having some problems. this is in boot.log AppArmor parser error for /etc/apparmor.d/usr.sbin.cupsd in /etc/apparmor.d/tunables/global at line 17: Could not open 'tunables/proc' –  CptanPanic Aug 14 '11 at 13:14
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

I found the problem. The file /etc/apparmor.d/tunables/proc was missing, so I copied it from my backup and now it works.

share|improve this answer
    
Nice one! I was close with a missing my.cnf (but I knew that did not cover cups) :D Do upvote and accept your answer! –  Rinzwind Aug 14 '11 at 13:38
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.