Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

My friend installed ubuntu via wubi. He says when i select Ubuntu from grub menu, i see Ubuntu logo. One of the orange points turns into white and then there is empty black screen. What's wrong?

share|improve this question
2  
might be worth a try to add a grub boot option e.g. nomodeset for nvidia/ati or i915.modeset=0 or i915.modeset=1 for intel. i.e. press e on the grub screen and add those keywords immediately before "quiet splash" –  fossfreedom Aug 3 '11 at 11:32
    
To add to fossfreedom's comment, this thread contains detailed instructions for modifying boot options on a Wubi install (first boot is different): ubuntuforums.org/showthread.php?t=1613132 (see post #8). PS post the computer brand/model/graphics card specs for more help. –  bcbc Aug 3 '11 at 14:47
    
We did what @fossfreedom said in the post and the problem is solved. –  Serhat Aug 4 '11 at 15:06
    
@serhat - I've added the comment as an answer so that you can accept the answer. Many thanks. –  fossfreedom Aug 4 '11 at 17:00
add comment

1 Answer 1

This question reads as a graphics issue on boot - possibly an incompatibility between proprietary graphics drivers and KMS - or possibly a problem with the default opensource graphics drivers.

There is not any detail in the question as to what graphics the 'friend' has in his computer, so try the following generic advice:

Add a grub boot option i.e. nomodeset for nvidia/ati or either i915.modeset=0 or i915.modeset=1 for intel based graphics.

See this question and answer on how to add those boot options and it also gives advice on how to fix it permanently in grub.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.