Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have been switching around my VirtualBox network adapters recently, and when I got to the office today my Ubuntu 14.04 server VM got stuck at Starting MySQL [OK] (or whatever the phrasing is of that bit). So, I try Ctrl + Alt + F1 and that gets stuck at intel_rapl: no valid rapl domains found in package 0. So, I reset in Ubuntu advance mode (so I can access a shell at least), and comment out the MySQL start on in the MySQL startup config in /etc/init/.

Now the VM gets stuck at either Stopping Send an event to indicate plymouth is up or Stopping userspace bootsplash. I'm not sure what either of those are, but I'm using Ubuntu 14.04 server so I don't know what bootsplash has to do with anything.

I didn't change anything since the VM was last working: I was at home using a bridged network adapter, came into the office, switched to a NAT and Host-only one, restarted the VM, and the VM got stuck on the MySQL [OK] part. Never had this problem or any other boot problem ever before. That includes me switching network adapters around occasionally.

Any help at all is greatly appreciated!

EDIT: If I wait a bit and then mash the Enter key, I get to the login screen. Some stuff scrolls by far too fast for me to read, but at least I can login. Any explanation for this?

share|improve this question

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.