Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have a HP X3500 Wireless mouse. Ubuntu 14.04 My problem is, that the mouse isn't responding.

if I issue lsusb -

Bus 002 Device 010: ID 3938:1031  
Bus 002 Device 004: ID 04f2:b1c1 Chicony Electronics Co., Ltd    
Bus 002 Device 013: ID 04b3:310b IBM Corp. Red Wheel Mouse    
Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub    
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub    
Bus 001 Device 003: ID 0489:e00d Foxconn / Hon Hai Broadcom Bluetooth 2.1 Device    
Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub    
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

(red wheel mouse is a wired mouse that i am using and when i unplug dongle the Bus 002 Device 010 disappears) . Things I have tried so far:

  • Trying it in each USB port: no effect
  • Trying it on an other computer: working
  • Changing batteries: no effect

Output of Modprobe -r usbhid is:

modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod-module.c:769 kmod_module_remove_module() could not remove 'usbhid': Operation not permitted
share|improve this question
    
I just had this problem and rebooting fixed it. Have you tried the mouse with a different OS but on the same computer? I know this may seem like too much work, but its still great for diagnoses –  Banned_User Nov 14 at 21:44

1 Answer 1

In order for you to use modprobe, you will need to be either the root user or use sudo.

so..

sudo modprobe -r usbhid
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.