Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Keyboard shortcuts that I'm used to with Alt on Ubuntu are not working on my new system (running 10.04 LTS). Alt+1 for first tab, for example. When I run xev I see that when I press Alt instead of getting the keypress event that I normally expect I get this instead:

FocusOut event, serial 36, synthetic NO, window 0x4c00001,
    mode NotifyGrab, detail NotifyAncestor

FocusIn event, serial 36, synthetic NO, window 0x4c00001,
    mode NotifyUngrab, detail NotifyAncestor

KeymapNotify event, serial 36, synthetic NO, window 0x0,
    keys:  0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   
           0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   0   

Any idea what's going on? Thanks.

share|improve this question

closed as off-topic by Braiam, chaskes, mikewhatever, souravc, Richard Apr 6 at 19:27

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "This describes a problem that can't be reproduced that seemingly went away on its own or was only relevant to a very specific period of time. It's off-topic as it's unlikely to help future readers." – Braiam, chaskes, mikewhatever, souravc
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
OP are you still looking for an answer? If so, you may need to repost your question as this is flagged for closure. Regards, –  Ringtail Mar 12 '12 at 23:48

1 Answer 1

I just had the same thing happen to me with my fn+left/right keys -- I needed the keycode, but got what you get. Then I removed the shortcut I had set to use these combinations to change workspaces -- that took care of it. Perhaps you use Alt in some Compiz-related shortcut.

share|improve this answer

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.