Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have updated my ideapad y510 laptop and it seems after some updates the mouse stopped working. The mouse was working fine before but now it is not recognized anymore. I tried changing batteries and it works on other computers so the mouse is fine.

I have purged and reinstalled xserver-xorg

sudo apt-get remove --purge xserver-xorg 

then

sudo apt-get install xserver-xorg
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

I then realized the /etc/X11/xorg.conf file was no longer there even though everything still worked except the usb mouse so I did:

sudo X -configure
sudo mv xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf

If I run locate genius

/lib/modules/3.11.0-17-generic/kernel/drivers/media/rc/keymaps/rc-genius-tvgo-a11mce.ko
/lib/modules/3.11.0-18-generic/kernel/drivers/media/rc/keymaps/rc-genius-tvgo-a11mce.ko
/lib/modules/3.11.0-19-generic/kernel/drivers/media/rc/keymaps/rc-genius-tvgo-a11mce.ko
/lib/modules/3.11.0-20-generic/kernel/drivers/media/rc/keymaps/rc-genius-tvgo-a11mce.ko
/lib/udev/keymaps/genius-slimstar-320
/usr/share/app-install/desktop/gnome-genius:gnome-genius.desktop
/usr/share/app-install/icons/gnome-genius.png

uname -r
3.11.0-20-generic

 lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 755M] (rev a1)

If I run dmesg the mouse doesn't show in the list, no error nothing

Although it seems I am using the nvidia driver (I tried installing nvidia-common, it says it's already installed) if I look in addition driver it says I don't use any proprietary drivers.

lspci -vnn | grep -i VGA -A 12
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller [8086:0416] (rev 06) (prog-if 00 [VGA controller])
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:3801]
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 46
    Memory at c2000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M]
    Memory at b0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
    I/O ports at 5000 [size=64]
    Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: i915
    Kernel modules: i915

00:03.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller [8086:0c0c] (rev 06)
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:3978]
--
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GK107M [GeForce GT 755M] [10de:0fcd] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
    Subsystem: Lenovo Device [17aa:3801]
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
    Memory at c0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
    Memory at 90000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
    Memory at a0000000 (64-bit, prefetchable) [size=32M]
    I/O ports at 4000 [size=128]
    Expansion ROM at a2000000 [disabled] [size=512K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: nouveau
    Kernel modules: nouveau, nvidiafb

How could I fix this problem? Thanks

share|improve this question

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.