Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have recently bought a Sager NP7338 laptop which has the 860M nVidia GeForce card on it with Optimus Technology.

Ubuntu 14.04 does not recognize that I have a nVidia graphics card at all.

Is this the root of my problem and the reason why I cannot get it to work or is this normal with the Optimus Technology?

I have figured out that I can use both graphics cards (because there is also a dedicate Intel Graphics card) with nvidia-prime from this question: How can I switch back to Nvidia card from Intel with Nvidia-prime?

share|improve this question
    
So, have you installed nvidia-prime? –  Louis Matthijssen May 2 at 14:54
    
I messed up my Xorg file on my last install so I just reinstalled it. I will install nvidia-prime now –  xGenghisKhanx May 2 at 15:20
    
I tried to solve my problem at this URL link but I'll tell you how it works out. –  xGenghisKhanx May 2 at 15:40
    
Okay the posted solution does work at the link I provided but take into consideration that you have to log out and log back in to get nVidia graphics card to work. It may be a pain in the butt, however I don't mind using that method over bumblebee since I seemed to not understand how to use it and using nvidia-prime is loads easier –  xGenghisKhanx May 2 at 15:45

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.