Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to use a Java-based application that requires sound in Ubuntu 10.04 using sun-java from partner repos . However, the sound is way too fast. It seems like a chipmunk got into my speakers. :)

Is this happening to anyone else? Any ideas on how to fix it?

share|improve this question

closed as too localized by Luis Alvarado Mar 14 '13 at 17:18

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

2 Answers 2

As "nhnb" says: it seems like this bug is fixed in OpenJDK. OpenJDK is based on the open source parts from Sun Java, with the parts that are not open source replaced by alternative code, and which apparently also fixes some bugs...

share|improve this answer

I have similar problems using pulse audio and Java applications, except for me I get no sound for my entire system once JVM starts... but if I have an application running before JVM starts, it's sound still works.

I run my java programs with aoss javaws /program/to/run

That fixes my sound, but makes the java programs crash a lot... so it's a trade off. In my opinion, Java's "cross platform" talk doesn't include Linux.

share|improve this answer
    
I can confirm this issue in Sun Java on Ubuntu 10.04. It does not exist in OpenJDK. –  Hendrik Brummermann Oct 13 '10 at 21:37
    
@nhnb: One more reason why open source > closed source, and people should just use OpenJDK instead of Sun Java... ;-) –  JanC Oct 15 '10 at 8:51

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.