Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. Join them; it only takes a minute:

Sign up
Here's how it works:
  1. Anybody can ask a question
  2. Anybody can answer
  3. The best answers are voted up and rise to the top

(The original title of this post was "Boot Repair doesn't work after April 2014 Windows 8.1 Update" since I wanted to highlight that this is not about the 8.0 -> 8.1 update, but the update for 8.1 that came out in April 2014.)

I'm dual booting Ubuntu 13.10 and Windows 8.1. Today I got the "big" Windows 8.1 Update and now my PC doesn't show GRUB anymore, but boots straight into Windows. I've tried running Boot Repair from Ubuntu on a USB stick, but that doesn't seem to do anything. The system still boots directly into Windows every time.

I'm sure I just need to change some setting in Boot Repair, but I don't want to do that without knowing what I'm doing. :)

Here's my Boot Repair Ubuntu Pastebin thingy:

http://paste.ubuntu.com/7230979/

Thanks!

Update:

Now I effed everything up completely.

Since I didn't get an answer here, I tried fiddeling with the Boot Repair options. Now the following message flashes for a second when I start the PC:

Could not open "\EFI\BOOT\fallback.efi": 14
Failed to open \EFI\BOOT\grubx64.efi - 800000000000000E
Failed to load image
Failed to open \EFI\BOOT\MokManager.efi - 800000000000000E
Failed to load image

...just before stopping at this line:

Operating System Not Found

Here's my updated Boot Repair report: http://paste.ubuntu.com/7233853/

share|improve this question

marked as duplicate by bain, Eric Carvalho, karel, Richard, Radu Rădeanu Jul 8 '14 at 8:51

This question was marked as an exact duplicate of an existing question.

    
Possibly this is specific to EFI/GPT. I also received it yesterday but it didn't caused any issue (No UEFI). – Web-E Apr 10 '14 at 15:03
    
Can you check this answer - Cannot Restore Grub After Windows 8.1 Upgrade – Web-E Apr 13 '14 at 17:36
    
@Rudolph, I ran into exactly the same issue. A method to get grub working is documented here. askubuntu.com/questions/491425/… – Mahendra Gunawardena Jul 7 '14 at 18:51