Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have one pci audio card with VT1723 + VT1617 codec. It works normally in Windows, but has no sound in Ubuntu 12.04. I have enabled ice1724 module in alsa-base.conf.

Some detail of the interface with this pci audio card:

  • one 3.5mm line output interface (stereo)
  • one 3.5mm line / microphone input interface
  • one auxiliary analog audio input connector 4Pin
  • one side port optical digital output interface
  • one RCA coaxial digital output interface
  • one front audio interfaces
  • one 10Pin digital expansion interface

!Linux Distribution !!------------------

Ubuntu 12.04.4 LTS \n \l DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.4 LTS" NAME="Ubuntu" ID=ubuntu ID_LIKE=debian PRETTY_NAME="Ubuntu precise (12.04.4 LTS)"

!!DMI Information !!---------------

  • Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
  • Product Name: To be filled by O.E.M.
  • Product Version: To be filled by O.E.M.
  • Firmware Version: F4b

!!Kernel Information !!------------------

  • Kernel release: 3.8.0-35-generic
  • Operating System: GNU/Linux
  • Architecture: x86_64
  • Processor: x86_64
  • SMP Enabled: Yes

!!ALSA Version !!------------

  • Driver version: k3.8.0-35-generic
  • Library version: 1.0.25
  • Utilities version: 1.0.25

!!Loaded ALSA modules !!-------------------

  • snd_hda_intel
  • snd_ice1724
  • snd_hda_intel
  • snd_usb_audio

!!Soundcards recognised by ALSA

  • 0 [HDMI ]: HDA-Intel - HDA ATI HDMI HDA ATI HDMI at 0xfef44000 irq 54
  • 1 [SQ210a ]: ICE1724 - ooAoo SQ210a ooAoo SQ210a at 0xd080, irq 20
  • 2 [Generic ]: HDA-Intel - HD-Audio Generic HD-Audio Generic at 0xfef40000 irq 16
  • 3 [U0x46d0x802 ]: USB-Audio - USB Device 0x46d:0x802 USB Device 0x46d:0x802 at usb-0000:00:12.2-3.4, high speed

(

  • card 0 : AMD APU integraded audio chip, work normally
  • card 1 : pci audio card (VT1723 + VT1617A) with no sound
  • card 2 : onboard audio card (Reltek chip), work normally
  • card 3 : USB camera, work normally

)

!!PCI Soundcards installed in the system !!--------------------------------------

  • 00:01.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Trinity HDMI Audio Controller
  • 00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH Azalia Controller (rev 01)
  • 02:06.0 Multimedia audio controller: VIA Technologies Inc. VT1720/24 [Envy24PT/HT] PCI Multi-Channel Audio Controller (rev 01)

!!Modprobe options (Sound related) !!--------------------------------

  • snd-atiixp-modem: index=-2
  • snd-intel8x0m: index=-2
  • snd-via82xx-modem: index=-2
  • snd-usb-audio: index=-2
  • snd-usb-caiaq: index=-2
  • snd-usb-ua101: index=-2
  • snd-usb-us122l: index=-2
  • snd-usb-usx2y: index=-2
  • snd-cmipci: mpu_port=0x330 fm_port=0x388
  • snd-pcsp: index=-2
  • snd-usb-audio: index=-2
  • snd-ice1724: model=auto

the detail of ALSA Information Script v 0.4.63. {google drive} {dropbox}

Any idea?

share|improve this question
    
What is the name of that card? "傲王 SQ210A"? –  CL. Mar 17 at 8:35
    
No, it's "乐之邦 莫邪Digital 2010". It's recognized as "SQ210A" by ALSA. –  RobinHood Mar 17 at 12:55
    
The Musiland M-Sword Digital 2010 is not known to the driver, and there appears to be a bug that prevents correct autodetection. –  CL. Mar 17 at 14:07
    
Thanks.Can configure it manually? –  RobinHood Mar 22 at 8:55

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.