Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have a Acer Travelmate P-643M with an i3 2370M. Now technically I should be successful in installing a 64 bit operating system on this machine but for some reason that does not happen.

Till two days back I had been using 12.04.4, the 32 bit version and it had it no issues. The system ran smoothly for over a year. However due to a project I had to change my system from 32 to 64. Earlier the error I got was the normal.mod not found error. I have checked the solution provided on this site for that question, but post entering those commands now my laptop boots to a GRUB page, which has the grub command line. I tried setting boot and prefix according to an answer but to no avail.

Also why did the normal.mod error say : error: file '/grub/i386-pc/normal.mod' not found? Shouldn't it be i386? Where am I going wrong? Any ideas?

I've included the screenshot of fdisk -l .

enter image description here

share|improve this question
    
Did you try this? –  Avinash Raj Feb 28 at 8:10
    
@AvinashRaj, yep. I followed the commands there. After reading another blog, I suspect that my splash scrren has been disabled. Because currently grub loads, but in the manner of a console. Any idea? –  Projjol Feb 28 at 8:15

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.