Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have a brand new HP G62x, 11.04 64bit installed fresh.

I have only been using Gnome Classic rather than Unity but I don't think that effects this issue. I have been searching here and ubuntuforums but haven't found a solution. I'm not exactly sure what keywords I should be using.

The problem is compiz seems to fails often. The screen flickers for a moment then recovers.(sometimes)

Usually what causes it is -

  • drag and drop anything
  • pop up dialog windows
  • menu options that drop down
  • and often simply moving a window on screen

Sometimes when compiz doesn't restart itself I am forced to drop to the console(ctrl+alt+f1) to restart gdm.

I can't imagine that I am the only one with this issue.

here's a bit of the lspci -v

    $00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02) (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 1425
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 42
Memory at d0000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M]
Memory at c0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
I/O ports at 4050 [size=8]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: i915
Kernel modules: i915

Any ideas on how to clear this up? Or point me to some links that will send me in the right direction?

SideNote: I have a very similar issue on my desktop machine. The graphcs ran flawlessly from 8.04-10.10 until the upgrade to 11.04. I thought the issue was with the nVidia drivers but now that I'm having the same problem here I doubt it.

share|improve this question

closed as too localized by fossfreedom Feb 21 '12 at 21:52

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
What programs are you running? I had a similar problem and it turned out that it was caused by adding conky as an exception to window decorations/shadows. It's possible that you have a program that doesn't play nice with compiz. –  Mandy May 11 '11 at 20:46
    
it's a stock install. –  winchendonsprings May 11 '11 at 20:53
    
Sorry, I wasn't sure as you said you'd upgraded from 10.10, so I didn't know how 'fresh' your install was. Are you using nouveau or the proprietary drivers? –  Mandy May 11 '11 at 21:55
    
Hello, this question has no information and activity for a very long time. I am closing it for now. If by any reason you think this question is still viable or useful in anyway or that there is still a good chance it will be answered please flag it to a moderator or add a comment with the reason(s) why you want it open. Regards –  fossfreedom Feb 21 '12 at 21:52

Browse other questions tagged or ask your own question.