Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I spent this whole weekend trying to come up with a solution on my MSI GT70. Right now, I can boot using a Live USB under legacy mode with nomodeset.

However, I have trouble with booting it under UEFI. I tried following steps;

  • I disabled fastboot
  • Disabled quick boot in win8.1 (I upgraded the pre-install system),
  • Ininstalled Intel rst
  • My SATA is under ACHI, so I disabled secure boot (though I'm sure that's not the case)
  • Enabled CSM, I tried acip=off

none of these worked for me under UEFI. I even tried to install 12.04 LTS and 13.10 by changing the USB several times.

I'm frustrated and have no idea what to do now. There must be something that I'm missing. Because, when I used nomodeset, it runs into bunch of lines, and after that is a black screen. I never get to see the X desktop, It's always a black screen.

Can someone advise me what to do?

I tried everything on that post, nothing works, I can't boot my live USB, please do not just mark it as duplicate

share|improve this question

marked as duplicate by Alvar, Web-E, Rinzwind, minerz029, user68186 Feb 3 at 12:28

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

    
That post does not solve my problem, Do not mark it as duplicate, tried everything. There –  user243076 Feb 3 at 18:39
add comment

Browse other questions tagged or ask your own question.