Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

When I installed Ubuntu 13.10 after having Windows 7, I noticed that there was something wrong with the mouse pointer. It just doesn't move the way he used in Windows, and I'm trying to solve this problem modifying its settings, like the acceleration, but it didn't work.

Using the command xinput --list-props I got this:

Device 'Logitech USB RECEIVER':
    Device Enabled (140):   1
    Coordinate Transformation Matrix (142): 1.000000, 0.000000, 0.000000, 0.000000, 1.000000, 0.000000, 0.000000, 0.000000, 1.000000
    Device Accel Profile (270): 0
    Device Accel Constant Deceleration (271):   1.000000
    Device Accel Adaptive Deceleration (272):   1.000000
    Device Accel Velocity Scaling (273):    10.000000
    Device Product ID (259):    1133, 50446
    Device Node (260):  "/dev/input/event4"
    Evdev Axis Inversion (274): 0, 0
    Evdev Axes Swap (276):  0
    Axis Labels (277):  "Rel X" (150), "Rel Y" (151), "Rel Horiz Wheel" (268), "Rel Vert Wheel" (269)
    Button Labels (278):    "Button Left" (143), "Button Middle" (144), "Button Right" (145), "Button Wheel Up" (146), "Button Wheel Down" (147), "Button Horiz Wheel Left" (148), "Button Horiz Wheel Right" (149), "Button Side" (263), "Button Extra" (264), "Button Forward" (265), "Button Back" (266), "Button Task" (267), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262), "Button Unknown" (262)
    Evdev Middle Button Emulation (279):    0
    Evdev Middle Button Timeout (280):  50
    Evdev Third Button Emulation (281): 0
    Evdev Third Button Emulation Timeout (282): 1000
    Evdev Third Button Emulation Button (283):  3
    Evdev Third Button Emulation Threshold (284):   20
    Evdev Wheel Emulation (285):    0
    Evdev Wheel Emulation Axes (286):   0, 0, 4, 5
    Evdev Wheel Emulation Inertia (287):    10
    Evdev Wheel Emulation Timeout (288):    200
    Evdev Wheel Emulation Button (289): 4
    Evdev Drag Lock Buttons (290):  0

Is there anything wrong? Because I feel the mouse isn't working as well as in Windows. Maybe the pointer accelerates too fast in some directions.

share|improve this question

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.