Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I just got ubuntu 13.10. It works just fine, but the internet connection gets interrupted every so often when I try to load a page from any given websites (after being connected for maybe 10 or 15 minutes).

It's searching and then I get an message saying that I have a problem with my internet connection, thus won't open anything.

I have to restart my computer every time to refresh it. The wireless connection shows it's working, so what could be the problem here?

share|improve this question

2 Answers 2

May be your lan card is not supporting 100 base connection.

first run this command in your terminal sudo mii-tool type password.

eth0: negotiated 100baseTx-FD flow-control, link ok

You set your eth0 on 10base. Run this command in terminal

sudo mii-tool -F 10baseT-HD

Note :- (This command will set your lan connection 10base) After that your connection will be lost.

share|improve this answer

You should check your network connection performance.To do a network test just go to: http://www.netscan.co and click the button to start the tests.

The Connectivity Checker will perform a series of network tests for modern Web Services like WebSockets and WebRTC as well

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.