Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I'm new to Ubuntu(Linux), I had a problem with wired connection on Ubuntu 13.10.

Here is the problem:

My laptop dual boots Ubuntu 13.10 and Windows 7. I set my router to use PPPoE to connect the Internet. Now I can pulg the cable coming from the router to my laptop to directly get access to Internet without any settings on Windows 7. This worked when I used Ubuntu 12.04, I used to just plug the cable to my laptop and connect to the Internet, but after upgrading to Ubuntu 13.10, I couldn't connect to Internet using the same method. Now I can connect to the Internet using Wi-Fi only.

I can connect to the router using cable on both Ubuntu and windows. I also can connect to the Internet by setting up a DSL connection on both Ubuntu and Windows.

Here is the result of ifconfig-a:

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 78:84:3c:ae:3d:24  
          inet addr:192.168.1.105  Bcast:255.255.255.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::7a84:3cff:feae:3d24/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:4106 errors:0 dropped:143 overruns:0 frame:0
          TX packets:2270 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:39
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:1413127 (1.4 MB)  TX bytes:270308 (270.3 KB)

lo        Link encap:Local Loopback  
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:3059 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:3059 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:328553 (328.5 KB)  TX bytes:328553 (328.5 KB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 64:27:37:9a:ec:7d  
          inet addr:192.168.1.102  Bcast:192.168.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::6627:37ff:fe9a:ec7d/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:10470 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:10498 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000 
          RX bytes:4805625 (4.8 MB)  TX bytes:1874594 (1.8 MB)

And here is the result of sudo pppoeconf:

Sorry, I scanned 2 interfaces, but the Access
Concentrator of your provider did not respond. Please
check your network and modem cables. Another reason for
the scan failure may also be another running pppoe
process which controls the modem.

Can anyone tell me how to solve this problem? I want to connect to the Internet using cable. I will be very thankful if someone help me solve the problem. And also sorry for my poor English.

Thank you all.

share|improve this question
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.