Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have a weird behavior of my Bluetooth indicator, which does not allow me to use my Bluetooth device.

When I plug-in my Trendnet TBW-107UB in my Acer Extensa 5635 with Ubuntu 11.04, the indicator correctly appears (gnome-bluetooth). But when I click on it, the only three lines that appear are

  • Bluetooth: On (in gray)
  • Turn Off Bluetooth
  • Preferences

Though I should see other lines like "Visible" for instance.

I tried Preferences, but it claims that "Bluetooth is turned off", and clicking on the big button "Turn on Bluetooth" has no consequence.

How do I make my device work? Thank you for your answers, dear community.

share|improve this question

closed as off-topic by Cas, Braiam, Warren Hill, Eric Carvalho, Jorge Castro Nov 25 '13 at 15:00

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "Bug reports and problems with the development version of Ubuntu should be reported on Launchpad so that developers can see, track and fix these issues." – Cas, Braiam, Warren Hill, Eric Carvalho, Jorge Castro
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

    
An upgrade to Ubuntu 11.10 solved the problem, and I don't need the workaround explained below any more. –  Agmenor Sep 25 '11 at 22:48
add comment

1 Answer 1

up vote 7 down vote accepted

have you upgraded to 11.04 ? if so it could be problem with bluez,

https://bugs.launchpad.net/system76/+bug/762964

they mention that restarting bluetooth helps ( it does for me, but i still have problems with pairing )

sudo service bluetooth restart
share|improve this answer
    
Your command works indeed ! The bug you link to is the one that affects me. –  Agmenor May 1 '11 at 17:23
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.