Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I upgraded my Ubuntu 10.10 to 11.04 using the little pop-up "DO YOU WANT TO UPGRADE?" box, but now when I log into my Gnome desktop, the desktop files load (drives/random picture/etc) but the actual GUI doesn't load.

There's not menu bar/tray etc

The hotkeys for switching desktops still work, CRTL + ALT + F1 works, and I can create shortcuts - but that's it.

Anyone know how to fix it?

I installed KDE as a backup awhile back, but I really would prefer to have GNOME back :/

share|improve this question
    
Just a guess, might be a difference in handling some gconf options. –  hbdgaf Apr 30 '11 at 12:23
1  
Just for reference are you logging in now under Ubuntu Classic or under the Unity interface? –  Marco Ceppi Apr 30 '11 at 13:03
add comment

3 Answers 3

Oh boy, that's a messy one... I had this issue too. It looks like you have gnome3 ppa, but 11.04 is still gnome2 and gnome3 is kinda not-ready-yet (major issues with rendering on some graphic cards and badly generated default settings) for 11.04 on some systems. Go back to gnome2 (remove gnome3 ppa and bring back ubuntu-desktop package would be the shortest way to do it). If you still have some problems it's probably gnome2 settings are broken.

My fix for this is:

Logout, switch to command line (alt+ctrl+f1), login.

in your /home/ backup those dirs and then remove them (just mv them somewhere):

.gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity

Switch back to X (alt+ctrl+f7), cry over your lost settings, try to restore them if you have some time to compare default and backup you made in the previous step.

share|improve this answer
add comment

Sounds like you need to reset your GNOME configuration - if you're using Unity, look at this post, otherwise look at this post.

share|improve this answer
add comment

I had similar situation with some wrong compiz settings; try logging from another user, if it helps, you can reset some settings from main profile too.

share|improve this answer
    
OP here, turns out the GNOME3 session package didn't DL properly during upgrade, so I'm busy trying to install it - unfortunately I'm having issues with Synaptic Package Manager <broken packages> –  Louis Backbeat Neilson Apr 30 '11 at 17:20
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.