Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Graphics performance is now terrible (videos play at ~1 fps, opening Dash is extremely slow etc) on my Dell Latitude E4300 after upgrading to 13.10 (13.04 was fine). The graphics adapter is listed as: " Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (version 7)".

Any ideas on where to look for the problem?

share|improve this question
1  
I'm glad to see you have fixed your problem but please don't post the answer as a comment post it as an Answer. You can then accept the answer. This helps other users with a similar problem find it also provides an opportunity for you to earn some reputation. –  Warren Hill Oct 26 '13 at 10:53
    
@Warren I couldn't due to askubuntu rules (8 hour lockout from asking to answering own question), have moved it now. –  bainorama Oct 27 '13 at 1:12

1 Answer 1

up vote 4 down vote accepted

For anyone else that runs into this problem, it doesn't appear to have anything to do with the graphics driver, see https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/policykit-desktop-privileges/+bug/1240336.

To fix, run: sudo pam-auth-update --force

and reboot. This fixes numerous other problems (unable to mount flash drives, no sound, can't run software updater).

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.