Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have an HP Envy 15t-j000 installed with Ubuntu 13.10. When connecting my computer to a monitor via HDMI, I have no problem getting the sound to come from the monitor speakers. My problem is that after disconnecting the HDMI cable, my computer's speakers don't produce any sound from YouTube, VLC, Spotify, and etc. What's odd though is that system sounds are still there, such as the sounds you get when pushing on the increase or decrease volume buttons. Also, the sound test in sound settings works perfectly. Any solutions? Could it just be a bug because this is a new release?

share|improve this question
    
Please test if the issue persists when we close the application streaming audio before we unplug the HDMI device. –  Takkat Oct 22 '13 at 8:51

3 Answers 3

I have the same problem. The solution i found is changing the profile hardware to "Stéréo analogique Output" in Audio hardware setup (click on mixer -> mixer -> settings -> audio setup). It seems that when connecting an external monitor, ubuntu automatically changes the audio hardware to HDMI output.

share|improve this answer
    
what is mixer ? –  scythargon Mar 1 at 8:00

PulseAudio Volume Control lets you set the output device of each app that's currently playing sound. It seems like the default sound settings dialog should have this functionality, but currently it doesn't.

share|improve this answer

I had similar problem. For me the following worked:

  1. Go to System settings
  2. Sound
  3. Sound effects card
  4. If alert volume is on 0 or muted, unmute it and try again.
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.