Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have my computer connected to my Sony TV, the HDMI video output works fine but I cant get the audio to work. I can see the HDMI output option in the sound settings but nothing happens. When I plug in my headphones the sound works fine

Do you guys have any solution to this ?

share|improve this question
    
What happens if you connect your HDMI device and run in a terminal pactl set-card-profile 0 hdmi-output-0? –  Salem Oct 19 '13 at 17:31
    
It says "no valid command specified" @Salem –  Kalli Oct 19 '13 at 21:04
    
Sorry that command is not right. Try this: pactl set-card-profile 0 output:hdmi-stereo. As your system may also have different names for the interfaces you can try to just write pactl set-card-profile and hit TAB to see the suggestions. –  Salem Oct 19 '13 at 22:55
    
@Salem I had the same problem and your suggestion worked. Maybe you can turn that into an answer? –  hpesoj626 Nov 29 '13 at 14:54
    
@Kalli Have you solved your problem? –  Salem Apr 18 at 12:03

2 Answers 2

You can try to run

pactl set-card-profile 0 output:hdmi-stereo

This should set the audio output to HDMI.

share|improve this answer

Try the command:

sudo alsa force-reload

It works for me on the same Ubuntu version.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.