Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

Hi I am writing this out of desperation. I've spent the last 3 days trying to get Ubuntu to work on a new machine I just built. Here are my specs for the hardware.

  • ASUS P5N-E SLI MOBO
  • intel core 2 duo 2.4 ghz processor
  • nvidia 8800 gt gfx card
  • 2x 2GB AData RAM
  • 160GB HD

First off I'm a total Linux noob and I got Ubuntu, because I want to learn more about Linux.

I am running Ubuntu 13.04 32 bit(or want to run). The installation process works every time (I think I've installed it 9 times now). No problems during installation or updating or using any software for that matter. The problem lies with when I try to update my graphics driver. The open source (default) one works ok, other than that it doesn't really allow me to use my graphics card to the fullest, but it doesn't crash.

After updating I restart my machine only to find that it crashes before Ubuntu can fully start up. This happens every time. I'm going insane... I've tried a bunch of different drivers and even some unofficial ones and I cant seem to get the right one or I'm doing something completely wrong. I've gone through a bunch of tutorials that I've found on Google without any luck.

I think Ubuntu is awesome but I'm really losing interest in it because I've wasted the last 3 days trying to get it working without any progress other than figuring out that its a graphics problem and Linux is hard, but that's why its fun...I guess...whatever.

How do I get the graphics drivers to work on my machine?

I've done the sudo get latest graphics thing (I know its not the exact code for the terminal..) in the terminal like 5 times without it working...

I've used the additional drivers in the Ubuntu settings multiple times (I've tried the updates, 303, 304, 313) none work. I don't know what to do. Please help.

I have also tried downloading the latest driver from the nvidia website but couldn't get the .run file to work...(very noob at Linux sorry).

Sorry if i sound a little annoyed in this message. Its just I've been trying sooo hard to get it to work and it doesn't work every time I try. This is the last resort.

share|improve this question
    
can you describe how exactly it "craches"? Do you have a blank screen or some errors? which? –  rubo77 Aug 7 at 1:47

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.