Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I'm currently using Linux Mint 15 but I had the same problem on the kubuntu 13.04. I have my computer running of an EFI stub loader. This allows for me be able to boot up with both my intel and ati card up.

This is my intel card:

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Whistler [Radeon HD 6600M/6700M/7600M Series] Controller (rev 09)"

And this is my ATI card:

01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Whistler [Radeon HD 6600M/6700M/7600M Series]

I'd like to be using only one of them though as I think it may be affecting my computer battery and heating. If I switch to the integrated intel chip and restart my session I just get a black screen. Everything seems to be running just without a display. Apparently this is due to the driver not loading the LVDS panel mode (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1171940). IfI try using catalyst it won't even load X when I restart and will just push my straight into a terminal session.

Any ideas on a way I can get the catalyst to work?

And if not that then is there a way to patch my kernel so the intel driver does load lvds.?

share|improve this question

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.