Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I recently got a new laptop with Windows 7 installed. I downloaded 12.04 LTS ISO and created a bootable USB stick. I booted into Ubuntu on my laptop and installed Ubuntu, choosing the 'side by side' option for Windows and Ubuntu.

Now when I boot I get this error and a Grub rescue prompt.

error: no such device: f0e797ec-17f0-4777-8296-1a44b8524753

ls
(hd0) (hd0,msdos4) (hd0,msdos3) (hd0,msdos2) (hd0,msdos1) (hd1) (hd1,msdos1) (hd2) (hd2,msdos5) (hd2,msdos1)
set
prefix=(hd0,5)/boot/grub
root=hd0,5

Notably, a set command returns partitions that don't exist when I do an ls.

Furthermore, when I do an ls on all of the partitions shown above, they all return 'unknown filesystem'. Which I take to mean that none of the partitions are linux partitions.

Any idea what the heck might be going on here?

share|improve this question
1  
Perhaps is it using EFI? (Being a new laptop, I'm sure it is.) Also, don't you get an error message? Just the Grub prompt? –  Andrea Corbellini Aug 28 '13 at 16:19
    
I edited the question to reflect the error message I was getting –  Snitse Aug 28 '13 at 16:22
    
Looks like it is using UEFI. Is that the cause of this? Any idea how I should proceed from here, given I cannot boot into windows or ubuntu? –  Snitse Aug 28 '13 at 16:31
add comment

1 Answer

I deleted the partitions that ubuntu was installed on (sdc2, sdc3) and installed ubuntu onto sda4. Then I set the prefix and root to point to hd0,4. Its working for me now.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.