Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.
  • I go to Tools -> Options -> Personalization.
  • I check 'Own Theme' then click on 'Select Theme'.
  • I found the theme I wanted, copied and pasted the URL in the "Select Theme' window.

When I click 'OK' LibreOffice crashes. I even tried looking in this folder: /home/jason/.mozilla/firefox/3yvxv88p.default/lwtheme to copy and paste the images into the LibreOffice gallery but the images for my current theme are not there.

I have images from a previous theme which are also in the LibreOffice gallery. I can't seem to get personas to work in LibreOffice 4.1.0.4. Any thoughts or suggestions?

I am running Xubuntu 12.04 64-bit.

share|improve this question
add comment

3 Answers

This may be a bug and you should report it. You may still be able to install the personas manually.

share|improve this answer
1  
How to install personas manually also in askubuntu: –  carnendil Aug 13 '13 at 17:06
    
@carnendil I didn't see that. I will update the link. –  user2202326 Aug 13 '13 at 17:07
    
I can't install the persona manually because the image files for the theme I want to use isn't showing up in the .mozilla folder. –  Jason Smith Aug 13 '13 at 17:27
1  
@JasonSmith, try downloading the persona directly from the website (instructions here: wiki.mozilla.org/Labs/Personas/Saving_a_Gallery_Persona) –  carnendil Aug 13 '13 at 21:34
    
Went to the website you posted. Opened a new tab and went to about:config -> extensions.personas.current. The persona showing up there is an old on that doesn't even have image files in the .mozilla/firefox/[something].default/lwtheme/ folder. With that same tab I opened up about:cache?device=disk and looked for getpersonas.com/store/ but I can't find it. Therefore, this workaround doesn't seem to be working for me. –  Jason Smith Aug 22 '13 at 13:41
add comment

This problem appears to be a bug that affects some systems.

Apparently, you can still install 'personas' manually, but the ability to add 'personas' from the menus is malfunctioning.

Source: http://ask.libreoffice.org/en/question/21421/cant-use-personas-in-lo-4104/?answer=21431#post-id-21431

share|improve this answer
1  
Went to the link you posted. I did as the instructions told but when I try to edit the /.config/libreoffice/4/user/registrymodifications.xcu file it won't save my changes. It defaults back to an old persona. So, I deleted the image files of the old persona and renamed the image files of the new persona with the old personas name and no luck. when I restart libreoffice it now shows the old persona which doesn't even have image files in the .config/libreoffice/4/user/gallery/personas/ folder anymore. This workaround doesn't seem to be working for me. –  Jason Smith Aug 22 '13 at 13:45
add comment

Found the solution. As it turned out I had files and folders still left on my system from LibO 3 and an earlier version of 4.1. I downloaded and installed the pre-release 4.1.1.1, uninstalled/deleted the old files and personas are working for me now.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.