Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I have recently installed Ubuntu 13.04 x64 on a 2013 UEFI laptop which was running Win8. Now I only have Ubuntu 13.04.

The distribution is working well in most case. However, a few seconds after I logout, I see a blank screen. After a few seconds, I can hear the dum-dum sound. If I press on my Num Lk key or CapsLk, the light indicator still works.

I cannot suspend either.

I suspect it is a display error, since my laptop has only the 1600x900 res.

Thank you.

Here are some of my specs: Processor 2x Intel(R) Pentium(R) CPU 2020M @ 2.40GHz

Memory 3914MB (1554MB used)

Operating System Ubuntu 13.04

share|improve this question
    
Can you please add your graphics card model to the question? Also, open a terminal and provide the output of lspci, read I have a hardware detection problem, what logs do I need to look into? for more useful information you might provide. –  edwin Aug 7 '13 at 0:35

1 Answer 1

Since you don't have Grub

Go for a system test first. Go to Applications -> System Tools -> Administration -> System Testing and put your password when asked. Reply with result here or you may be solve the problem by yourself! :)

If you have enabled preload, disable it and run from the terminal:

  1. sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
  2. sudo apt-get autoremove
  3. sudo apt-get autoclean
  4. sudo apt-get clean
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.