Sign up ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free.


I am brand new to this operating system but not afraid to get my hand a bit dirty to find the solution. I downloaded Ubuntu 13.04 amd 64 bit today and installed via a flash drive. Everything works from what I have played with tonight except the Software Center. I click to open it and the icon flashes about 4 times and nothing. So in terminal I typed


and got

2013-07-17 00:06:05,332 - - INFO - setting up proxy 'None'
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/software-center", line 130, in 
    app = SoftwareCenterAppGtk3(options, args)
  File "/usr/share/software-center/softwarecenter/ui/gtk3/", line 429, in __init__
    self.useful_cache = UsefulnessCache(True)
  File "/usr/share/software-center/softwarecenter/backend/reviews/", line 91, in __init__
  File "/usr/share/software-center/softwarecenter/backend/reviews/", line 105, in _retrieve_votes_from_server
    user = get_person_from_config()
  File "/usr/share/software-center/softwarecenter/", line 638, in get_person_from_config
    cfg = get_config()
  File "/usr/share/software-center/softwarecenter/", line 180, in get_config
    _software_center_config = SoftwareCenterConfig(filename)
  File "/usr/share/software-center/softwarecenter/", line 38, in __init__
    super(SoftwareCenterConfig, self).__init__()
TypeError: must be type, not classobj

so then I tried

sudo apt-get install --reinstall software-center

and get the same code so any advise would be great Thanks

share|improve this question
Use ubuntu-bug software-center to report the problem as a bug. Thanks. – Ads20000 Jul 17 '13 at 6:18
software center worked for you when you ran ubuntu from flash drive ? – Rodislav Jul 17 '13 at 6:32

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.