Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I've been having trouble with tags not being read on the first try.

Say I rip a CD to MP3, tag it properly (typically both ID3v2.4 and ID3v1.1 tags) with Picard and/or Puddletag, then move it to my Music directory so it is synced with U1. The files will all sync, but 1 or 2 tracks off each album will show up as "Unknown Artist" in the Android application. It doesn't matter if I wait minutes or days, the tags never get scanned or fixed.

The only thing that works is moving the affected files to another folder temporarily then moving them back so they are uploaded again.

Now this isn't a showstopper, but it's an annoyance that I have to re-sync probably 10-20% of my music because the tags aren't scanned properly on the first try. This has happened consistently since I first signed up for the service last year.

Is this a known issue or do I seem to be the only one affected?

Thanks

share|improve this question

2 Answers 2

There doesn't appear to be a open bug for this on https://bugs.launchpad.net/ubuntuone

I suggest you open a new bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntuone/+filebug

share|improve this answer
2  
Thanks, I went ahead and submitted it here bugs.launchpad.net/ubuntuone-android-music/+bug/741066 –  rudefyet Mar 23 '11 at 15:34

This issue should now be fixed.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.