Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

I've got a Asus TX300 running Ubuntu 13.04. This is a laptop tablet hybrid which has secondary battery in the dock. This battery is not detected by Ubuntu as far as I can see.

Ran this while docked:

user@TX300:/sys/devices/platform$ dmesg |grep batt
[    1.691787] ACPI: Battery Slot [BAT0] (battery present)

Also looked in /sys/class/power_supply/ and other tips I've found, but there's no trace of the extra battery.

Any help appreciated.

Edit:

I ran the battery all the way down until the unit suspended. When I closed the lid after it hibernated the led indicator changed from blinking to static, indicating it was charging. When I woke up this morning it had indeed been charged by the secondary battery but it still doesn't seem to be found by the OS.

share|improve this question
    
I also get more battery life without dock than with dock, probably due to the hardware in dock consuming power without the dock battery being utilized. batterylife displayed with dock 3:53, without dock 5:16. –  Brave Jun 30 '13 at 20:46
    
Sorry, no answer, but a pointer to LinLap page where this has been discussed and where hopefully someone might post something to make progress with this. linlap.com/asus_transformer_book_tx300 –  user189947 Sep 4 '13 at 6:16
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.