Take the 2-minute tour ×
Ask Ubuntu is a question and answer site for Ubuntu users and developers. It's 100% free, no registration required.

This question already has an answer here:

My PC:

HP Compaq
Nvidia Geforce 5500
2.5 Gb RAM
2.1Ghz.

I'm installing Ubuntu 13.04 for the first time. After install Ubuntu asks to reboot the computer to complete installation. The PC then hangs when it gets to the PC boot screen. Just a black screen. I've tried to restart and turning the PC off. When it boots, I get same thing, a black screen.

share|improve this question

marked as duplicate by Tom Brossman, Kevin Bowen, MestreLion, AgentCool, Seth Jul 27 '13 at 4:13

This question has been asked before and already has an answer. If those answers do not fully address your question, please ask a new question.

    
Do you get a blinking cursor too? I had to add 'nox2apic' to the grub command I was using to boot to get it to load, especially w/ your nvidia card that's not an unlikely fix. –  Christopher Pfohl Jul 26 '13 at 13:27

1 Answer 1

Here are the instructions on how to fix your problem:

  1. Insert your Installation Disk.
  2. Make sure the disk is the first thing in your BIOS boot order.
  3. Reboot.
  4. Your computer should boot into the Installation Disk. Choose Try Ubuntu Before Installing.
  5. Open a Terminal (Ctrl+Alt+T)
  6. Type sudo apt-get update && sudo apt-get install boot-repair && gksudo boot-repair and hit Enter
  7. Choose the Recommended Repair
  8. Follow the instructions carefully
  9. Reboot your computer
  10. Profit!
share|improve this answer
    
Thank you for your prompt reply. I will try that and post the results. I'm currently formatting so I can try Ubunto 12.04.2 desktop. The blurb seems –  Philip Jun 29 '13 at 17:59

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.